Запуск «Єдиного вікна» – одна з важливих системних реформ на митниці

За повідомленням прес-службиДержавної фіскальної служби України впровадження «Єдиного вікна» - важлива складова у реформуванні митниці. Про цезазначив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час презентації роботи «Єдиного вікна» на митному посту «Столичний» Київської міської митниці ДФС.

Він наголосив, що для запуску «Єдиного вікна» фіскальною службою була проведена велика робота з розробки відповідного програмного забезпечення.

«Це програмно-апаратний комплекс, який інтегровано працює  з програмним забезпеченням декларантів. Ці програми працюють з нашою системою ДФС «Інспектор 2006» і вони ж з першого серпня працюють з системами наших колег - Держпродспоживслужби та Держекоінспекції, які здійснюють п’ять типів контролю - санітарно-епідеміологічний контроль, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний та радіологічний. Таким чином, процес подачі документів для декларантів став набагато легшим, простішим і ефективнішим», - повідомив Роман Насіров.

Він підкреслив, що система «Єдиного вікна» повністю готова до роботи: «Ми забезпечили он-лайн доступ до системи для всіх контролюючих органів, провели інструктаж всіх адміністраторів цих органів, які тепер надають доступ своїм співробітникам по всій території України, не залежно від місця перебування. В он-лайн режимі вони можуть проглянути всі необхідні документи і, лише якщо потрібно, виїхати і провести огляд».

Таким чином, із запровадженням «Єдиного вікна» з’явилася можливість значно зменшити час митного оформлення вантажів та сконцентруватися на тих оформленнях, які мають високій ступінь ризику.

За  словами Романа Насірова, об’єднання в єдину систему митниці та контролюючих служб є важливим кроком: «Це було важливе рішення Уряду. Ми дякуємо Прем’єр-міністру України, що він взяв персональну ініціативу, персональну відповідальність за те, щоб зробити в Україні так, як це відбувається у більшості розвинених країн світу».

«Запуск «Єдиного вікна» – одна з чотирьох системних реформ, які відбуваються на митниці. Ми очікуємо, що до кінця серпня розпочнуть роботу мобільні групи, а з вересня – запрацює Міжрегіональна митниця ДФС. Фото-, відео фіксація вже працює у тестовому режимі і ми сподіваємося, що до кінця року ми запустимо цей проект на більшості пунктів пропуску і митних постів», - додав Голова ДФС.

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии