Мирослав Продан, Віталій Врабіє та Дорел Фронеа обговорили співробітництво у митній сфері

Актуальні питання співробітництва України та Республіки Молдова у митній сфері розглядалися під час робочої зустрічі виконуючого обов’язки заступника Голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана та Генерального директора Митної служби Республіки Молдова Віталія Врабіє 2 вересня 2016 року у м. Кишинів (Республіка Молдова), як повідомили в прес-службі  Державної фіскальної служби України.

У заході, який відбувся з нагоди святкування дня працівника Митної служби при Міністерстві фінансів Республіки Молдова і 25-ої річниці створення митної системи Республіки Молдова також взяв участь Віце-президент Національного агентства з фіскального адміністрування, координатор митних органів Румунії Дорел Фронеа.

Зокрема, під час зустрічі обговорювалися питання функціонування пунктів пропуску на суміжних ділянках кордону, спільний прикордонно-митний контроль, інфраструктура пунктів пропуску та стан реалізації масштабних інфраструктурних проектів техдопомоги.

«На сьогодні спільний контроль здійснюється в 4-х міжнародних пунктах пропуску і ми з колегами з Республіки Молдова активно співпрацюємо у рамках міжнародних проектів над збільшенням пунктів пропуску зі спільним контролем на українсько-молдавському кордоні», - зазначив Мирослав Продан.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання спрощення процедур перетину кордону для громадян і прискорення товарообігу через кордон, адміністративну взаємодопомогу та взаємодію у сфері протидії митним правопорушенням, у т.ч. з незаконним переміщенням тютюнових виробів.

Крім того, учасники зустрічі розглянули стан та перспективи розвитку інформаційного обміну між відомствами, а також обговорили організацію спільних заходів з розвитку професійної підготовки співробітників митниць.

Последние комментарии