За І методом визначення митної вартості оформлюються 89,2% товарів

У прес-службіДержавної фіскальної служби України повідомили:

зурахуванням норм Митного кодексу України визначення митної вартості товарів, які ввозяться на митну територію України відповідно до митного режиму імпорту, здійснюється за основним (1 методом) - за ціною договору (контракту) щодо товарів, які імпортуються та другорядними.

За січень-липень поточного року питома вага митного оформлення товарів із застосуванням 1 методу визначення митної вартості становить 89,2 відс. Про це повідомив в.о. директора департаменту адміністрування митних платежів ДФС Ігор Педосенко.

За його словами, порівняно з відповідним періодом минулого року обсяг оформлених товарів за вказаним методом зріс на 3,7 відс.

«Фіскальною службою проведено аналіз митних оформлень у режимі імпорту за 2015 рік та 7 місяців 2016 року. Як результат ми розрахували питому вагу застосування методів визначення митної вартості, виходячи з кількості товарів у митних деклараціях», – зазначив Ігор Педосенко.

Він також додав, що у 2015 році  питома вага митного оформлення товарів, оформлених у митному режимі імпорту із застосуванням 1 методу визначення митної вартості, становила 85,4 відсотка.

Крім того, Ігор Педосенко наголосив, що порядок та методи визначення митної вартості товарів є однаковими для всіх товарів і не залежать від митниці оформлення та суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які їх переміщують. 

Ставки ввізного мита встановлені Законом України «Про Митний тариф України» та є однаковими по всій території України. У свою чергу товари при ввезенні на митну територію України оподатковуються за пільговими або повними ставками ввізного мита в залежності від країни походження товарів.

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии