ДФС ініціює запровадження узагальнюючих податкових консультацій з бізнесом та громадськістю

ДФС ініціює запровадження узагальнюючих податкових консультацій з бізнесом та громадськістю

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України зметою скорочення кількості скарг платників та запровадження єдиних підходів по застосуванню норм податкового законодавства ДФС запропонувала Мінфіну затвердити узагальнюючі податкові консультації за участю громадськості та бізнесу.  

«Мінфін підтримав цю ініціативу і запланував розробити прозору та зрозумілу методологію визначення актуальних спірних питань та прийняття узагальнюючих консультацій. Паралельно розпочинається процес відкритого обговорення проектів узагальнюючих податкових консультації з представниками бізнесу та судової гілки влади», — повідомив директор департаменту адміністративного оскарження та судового супроводження ДФС Дмитро Донець.

За його словами, на сьогодні ДФС вже направлено на розгляд до Мінфіну проекти податкових консультацій з питань, щодо яких отримано значну кількість звернень від платників податків. Зокрема, вони стосуються окремих питань трансфертного ціноутворення; порядку розрахунку коригувань фінансового результату до оподаткування податком на прибуток; обов’язку сплати авансового внеску з податку на прибуток державним унітарним підприємством при спрямуванні до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу).

«28 липня відбулась перша зустріч представників ДФС, МФУ, бізнесу та експертної спільноти, на якій було розроблено та погоджено подальший порядок дій», — додав Дмитро Донець.

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии