У Борисполі запущено пілотний проект з відеофіксації на митних постах

За повідомленням прес-службиДержавної фіскальної служби України22 липня відбулася презентація пілотного проекту здійснення митних та інших формальностей з використанням індивідуальних портативних відеокамер в пункті пропуску для повітряного сполучення «Бориспіль-аеропорт».

«Відтепер під час митного огляду буде проводитися фото- і відеофіксація. На даний час розгортається пілотний проект з використання індивідуальних портативних відеокамер на базі митного поста «Бориспіль-аеропорт» Київської митниці ДФС. У рамках цього пілотного проекту Київській митниці передано індивідуальні портативні відеокамери. Ці відеокамери будуть використовуватись співробітниками Київської митниці ДФС при здійсненні митних формальностей в пункті пропуску для повітряного сполучення «Бориспіль-аеропорт», - зазначив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.

Він наголосив, що планується закупити відеореєстратори для кожного митного інспектора, який здійснює огляди. «Для впровадження відеофіксації на всій території України необхідно 6600 камер», – підкреслив Голова ДФС.

За результатами пілотного проекту буде здійснено аналіз використання співробітниками Київської митниці індивідуальних портативних відеокамер та з урахуванням отриманих висновків проект буде розповсюджено на всі митниці ДФС.

«Спочатку це буде Київ – Київська область, Львівська область, Одеська область, а потім вже будемо розширювати по іншим кордонам і внутрішнім митницям», - додав Роман Насіров.

Раніше Державною фіскальною службою був розроблений проект постанови КМУ щодо впровадження обов’язкової відеофіксації процесу проведення митного огляду. Постанова набрала чинності 1 липня поточного року. Постановою було  затверджено Порядок здійснення  фото-, відеофіксації митних та інших формальностей, які проводяться контролюючими органами.

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии