Роман Насіров підписав Меморандум про створення Регіонального кінологічного навчального центру ВМО в м. Хмельницький

З повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України під час 127-128 сесій Ради митного співробітництва Всесвітньої митної організації (ВМО) відбулася зустріч Голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова та Генерального секретаря Всесвітньої митної організації Куніо Мікурії.

Головною темою зустрічі було співробітництво в митній сфері та використання інструментів ВМО в роботі митних органів України.

«Ми домовились про підписання між ДФС та ВМО документу щодо приєднання України до nCEN (The National Customs Enforcement Network) – системи, розробленої Всесвітньою митною організацією для збору, зберігання та обміну правоохоронною інформацією на національному, регіональному та міжнародному рівнях. Таким чином, ВМО надає платформу для обміну інформацією між митними органами країн світу», – повідомив Голова ДФС.  

«Крім того, сьогодні важливим аспектом діяльності ВМО є взаємодія з податковими органами. У зв’язку з цим ми домовилися розширити співробітництво з ІОТА (Внутрішньо-європейською організацією податкових адміністрацій), очолювати яку у цьому році буде Україна», – додав Роман Насіров.

Також під час 127-128 сесій Роман Насіров та Куніо Мікурія підписали Меморандум про взаєморозуміння між Державною фіскальною службою України та Всесвітньою митною організацією про створення Регіонального кінологічного навчального центру Всесвітньої митної організації в м. Хмельницький.

«Відкриття в Україні Регіонального кінологічного навчального центру Всесвітньої митної організації забезпечить здійснення підготовки службових собак митних органів країн Центральної Європи та країн Чорноморського регіону, які входять до ВМО. Це важлива подія, яка не тільки надасть можливість забезпечити належний рівень підготовки службових собак ДФС, через отримання досвіду та передових методик в галузі кінології, але й підвищить авторитет вітчизняної кінології на міжнародному рівні», – наголосив Роман Насіров.

Він висловив вдячність Всесвітній митній організації та особисто К. Мікурії за підтримку ініціативи ДФС стосовно відкриття Регіонального кінологічного навчального центру в Україні, а також задекларував готовність ДФС до розвитку співробітництва та надання бази Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення для проведення міжнародних тренінгів, у тому числі для митників іноземних країн.

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку 

Последние комментарии