Луганська обласна служба зайнятості провела підсумкову нараду

Луганська обласна служба зайнятості провела підсумкову нараду

14 липня 2016 року у м. Сватове відбулася нарада керівного складу обласного та базових центрів зайнятості, під час якої було підбито підсумки діяльності обласної служби зайнятості за січень-червень 2016 року та обговорено нагальні завдання на найближчий час. В роботі наради взяли участь голова Сватівської РДА Д. Мухтаров та голова районної Ради В. Сліпець.

Відкрив нараду директор обласного центру зайнятості Сергій Болотський та наголосив на необхідності співпраці з органами місцевої влади, щодо питання легалізації зайнятості та боротьби з «тіньовою» зарплатою.

«Державна служба зайнятості перебуває на етапі оптимізації та модернізації служби, зазначив С. Болотський, – всі центри зайнятості області працюють за новим Регламентом роботи центрів зайнятості щодо задоволення потреб клієнтів і основна концепція змін – максимальне сприяння в працевлаштуванні безробітних, оперативне забезпечення роботодавців персоналом, індивідуальний підхід до кожного клієнта, підвищення культури обслуговування та створення атмосфери доброзичливості й довіри між відвідувачами і працівниками служби».

Заступник директора обласного центру зайнятості Олена Шуліка звернула увагу на необхідність організації та подальше проведення перехресного стажування фахівців центрів зайнятості, на важливість проведення щодекадних «Днів керівника», впровадження нових форм роботи.

На нараді були обговорені й проблемні питання, які виникають при наданні послуг клієнтам служби зайнятості в умовах впровадження Регламенту. Йшлося і про посилення фінансової дисципліни, економне використання коштів Фонду, удосконалення надання послугдемобілізованим воїнам із зони АТО, внутрішньо переміщеним особам, інвалідам та іншим соціально незахищеним верствам населення.

Наприкінці заходу перед учасниками наради були поставлені основні цілі та завдання:

- продовжити підвищувати професійний потенціал фахівців центрів зайнятості, використовуючи технології бенчмаркінгу, забезпечуючи обмін ідеями освоєння кращих практик, використання нових методик і як наслідок навчання на прикладі помилок інших і можливість уникнути зайвих витрат;

- підвищувати рівень працевлаштування громадян, в першу чергу квотної категорії, учасників АТО, осіб, з обмеженими фізичними можливостями;

- зменшити тривалість безробіття, використовуючи на належному рівні ефективні форми роботи з безробітними, які тривалий час перебувають на обліку в центрі зайнятості (більше 3-х місяців);

- скорочувати частку пасивних форм матеріального забезпечення.

 

За статистичними даними:

З початку 2016 року до центрів зайнятості звернулись 23,8 тис. незайнятих трудовою діяльністю осіб, з них 7,9 тис. громадян працевлаштовані. До участі в громадських та інших роботах тимчасового  характеру залучено 3,3 тис. осіб.  Працевлаштовано з компенсацією єдиного внеску роботодавцям 95 безробітних, з яких третина відносяться до соціально вразливих категорій громадян. Проходили професійне навчання 2,1 тис. осіб, в тому числі 74 - внутрішньо переміщені особи та 8 учасників АТО. За договорами з ДНЗ «Луганський центр ПТО ДСЗ» проходили навчання 1,3 тис. безробітних.

  • img_8098.jpg
  • img_8106.jpg
  • img_8110.jpg
  • img_8109.jpg

Последние комментарии