Якість води в озерах Чисте та Паркове вкрай незадовільна

Якість води в озерах Чисте та Паркове вкрай незадовільна

Відділ цивільного захисту, екологічної безпеки та охорони праці Сєвєродонецької міської ради доводить до відома мешканців м.Сєвєродонецька, що за інформацією Сєвєродонецької міськрайонної філії ДУ «Луганський обласний лабораторний центр ДСЕСУ» згідно досліджень проб води від 06.06.2016р. якість води в озерах Чисте та Паркове вкрай незадовільна за мікробіологічними показниками: мікробне забруднення перевищує показники в 14 разів, кількість кишкової палички, що свідчить про фекальне забруднення, вище допустимих рівнів в 2,1 рази в оз.Паркове та в 5 разів в оз.Чисте.

В р.Борова мікробне забруднення вище допустимих показників в 14 разів. В піску біля р.Борова виявлені яйця гостриків.

В озерах Кривеньке та Клішня якість води не відповідає нормативам, кількість мікрофлори перевищує допустимий рівень в 5 разів.

Мікробне забруднення р.Сіверський Донець вище та нижче скиду стічних вод міста в 14 разів вище нормативів.

Таким чином, за даними лабораторних досліджень від 06.06.2016р. вода водоймищ небезпечна для використання у рекреативних цілях.

 

Начальник відділу ЦЗ, ЕБ та ОП

 #

Ну чудесно. А где отдыхать и

Ну чудесно. А где отдыхать и купаться нам, северодончанам? То что служба проверила воду - молодцы. То что выявили чрезвычайное загрязнение и предупредили народ (хотя мы и так знали что купаться нигде в окресностях нельзя) - молодцы. Но что дальше ? Будут ли предприниматься действия по очистке и устранению загрязнений?

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии