На Луганському напрямку бойовики, що підтримуються Росією, порушили режим тиші 4 рази

На Луганському напрямку бойовики, що підтримуються Росією, порушили режим тиші 4 рази

Росія продовжує перекидати військову техніку та боєприпаси на тимчасово окуповану територію. Зокрема, до Свердловська приїхали 5 вантажних автомобілів з боєприпасами до танків та 122-мм РСЗВ “Град”, до Харцизська – залізничні платформи, що перевозили 6 танків, 4 БМП, 3 152-мм САУ “Акация”, а також 4 цистерни з 200 тоннами паливно-мастильних матеріалів та вагони зі 160 тоннами боєприпасів. Ще 300 тонн з паливно-мастильними матеріалами приїхали до міста Ровеньки. Про це повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з  питань АТО.

На Луганському напрямку бойовики, що підтримуються Росією, порушили режим тиші 4 рази. Важке озброєння при цьому не застосовувалося. У районі села Новоолександрівка, що біля Попасної, сили АТО зафіксували «роботу» снайпера бойовиків.  На Донецькому напрямку відбулося 12 обстрілів з боку бойовиків. Незаконні збройні формування обстрілювали українські позиції в Авдіївській промзоні з 122-мм гармат, мінометів та гранатометів різних систем. “Найбільш гаряче на Донецькому напрямку було у Новгородському, що на захід від окупованої Горлівки. Пізно ввечері бандформування випустили 27 артилерійських снарядів, 45 крупнокаліберних мін, відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Інші гарячі точки – Світлодарськ, де ворог застосував БМП, та північні околиці Горлівки”, - деталізував речник АПУ з питань АТО.

На Маріупольському напрямку відбувся 31 обстріл з боку бойовиків, половина яких – з важкого  озброєння (міномети, артилерія та бронетехніка). Епіцентром бойових дій була Красногорівка, де за добу бойовики випустили близько 50 мінометних мін, 15 артилерійських снарядів, а пізно ввечері застосували танк та бронетехніку. У сусідній Мар’їнці важке озброєння не застосовувалося, однак з опівдня активізувались ДРГ бойовиків та снайпери. Ще ряд збройних провокацій відбувся у Новотроїцькому, де активно застосовувалися міномети, у селищі Тарамчук Мар’їнського району, Талаківці та Широкиному.

За минулу добу внаслідок бойових дій загинув 1український військовий. Як повідомлялося, ще 1 військовослужбовець загинув у результаті підриву вантажівки. 10 українських бійців отримали поранення, 1 з них у результаті підриву на розтяжці, 2 військових було поранено під час обстрілу. "Таким чином, бойові втрати за минулу добу складають: 2 вбитих українських військових та 10 поранених", - уточнив полковник Лисенко.

За інформацією української розвідки, учора 2 бойовиків загинули та 6 отримали поранення з двох бандформувань, які розташовані відповідно у Макіївці та Горлівці. “Також загинув бойовик так званого "9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти" бандформування "ДНР" під час стрільб на полігоні. Командування бойовиків старанно приховує загибель бойовика з огляду на присутність командувача НЗФ”,  - завершив свій виступ речник АПУ з питань АТО.

Последние комментарии