Тука: «Я думаю, що смерті наших захисників і корупція абсолютно пов’язані між собою ланцюжки»

Тука: «Я думаю, що смерті наших захисників і корупція абсолютно пов’язані між собою ланцюжки»

10 грудня у Луганській обласній ВЦА пройшла спільна прес-конференція керівника Луганської обласної ВЦА Георгія Туки та начальника Головного управління Національної поліції в Луганській області Юрія Покиньбороди.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

 Спікери розповіли про боротьбу з корупцією в Луганській області.

«Я думаю, що смерті наших захисників і корупція абсолютно пов’язані між собою ланцюжки. Один з прикладів. Проводилася таємна спецоперація. Був визначений час, у який на місці мала зібратися група військових, і в той самий час, у це саме місце прилетіло шість «Градів». Це був витік інформації.  Зараз можна казати про те, що інформація була продана, – наголосив Георгій Тука. – У Луганській обласній ВЦА активно працює управління внутрішнього аудиту, здійснюючи ряд перевірок організацій та установ по всій області. На жаль, я мушу констатувати, що не виявлено жодної організації чи установи без порушень. Я маю на увазі саме корупційні діяння. Наразі аудит працює згідно з моїм розпорядженням по районах регіону».

Тука додав, що у нього є великі питання до діяльності або бездіяльності Прокуратури, СБУ в Луганській області.

«Чотири місяці я добивався зміни керівника Луганської міліції і нарешті мені це вдалося. Я зараз відчуваю себе абсолютно комфортно, працюючи з новим очільником поліції», – відзначив керівник Луганської обласної ВЦА.  

«Ми активно займаємося чисткою рядів Національної поліції. Буквально учора з моєї ініціативи під час перевірки фінансової діяльності фінвідділу обласного управління поліції була виявлена низка суттєвих недоліків. Зокрема, мені принесли документи згідно з якими було закуплено ноутбуки та принтери. Я сів, відкрив Інтернет. У результаті виявив, що сума перебільшена на 26 тис. грн. Зараз ініціюю розслідування, думаю, виявляться ще випадки розтрат, – повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Луганській області Юрій Покиньборода. – На сьогодні я дав команду провести ревізію усіх кримінальних проваджень, які були припинені по економічному напрямі за останній рік. На цей час таких 298 справ. У мене є інформація, що провадження закривалися за гроші. У нас вже вивчено 137 кримінальних проваджень, з них по 113-ти прийняті обґрунтовані рішення, а 24 ми направили до Прокуратури Луганської області для вирішення питання про відміну рішення із закриття цих проваджень». 

Последние комментарии