Семінар з приватними підприємцями

Семінар з приватними підприємцями

З метою дотримання роботодавцями законодавства в сфері зайнятості населення налагодження взаємовідносин між роботодавцями і найманими працівниками 22 жовтня Станично-Луганським районним центром зайнятості організовано та проведено семінар з приватними підприємцями на тему: «Порядок здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб. Компенсація єдиного соціального внеску роботодавцям, які працевлаштовують безробітних на нові робочі місця. Порядок розірвання трудових договорів з найманими працівниками».

У роботі семінару прийняли участь 7 приватних підприємців.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Гаманєнко Ю.М. доповіла присутнім про те, що з 26.09.2015р. набула чинності Постанова Кабінету міністрів України від 08.09.2015р. №696 «Про затвердження Порядку здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб».

До заходів сприяння зайнятості належить:

компенсація зареєстрованому безробітному з числа внутрішньо переміщених осіб фактичних транспортних витрат на переїзд до іншої адміністративно-територіальної одиниці місця працевлаштування;

компенсація зареєстрованому безробітному з числа внутрішньо переміщених осіб витрат для проходження попереднього медичного та наркологічного огляду відповідно до законодавства, якщо це необхідно для працевлаштування;

компенсація витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб;

компенсація витрат роботодавця, який працевлаштовує зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, на перепідготовку та підвищення кваліфікації (далі - навчання) таких осіб.

Заходи із сприяння зайнятості можуть проводитись окремо або одночасно стосовно кожної внутрішньо переміщеної особи.

Гаманєнко Ю.М. ознайомила присутніх зі схемою механізму компенсування єдиного внеску роботодавцю відповідно до Порядку нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від 20.04.2015р. №449 та з порядком надання довідок про нараховану та виплачену заробітну плату особі, працевлаштованій за направленням центру зайнятості, використання робочого часу працівника та сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Провідний юрисконсульт Петренко А.Ю. доповів, що  однією із актуальних проблем сьогодення є нелегальна зайнятість населення. Дана проблема потребує осмислення кожним підприємцем. Він розповів присутнім, чим ризикує підприємець, якщо трудові відносини між робітником та роботодавцем офіційно не оформлені та відзначила, що підприємці платять своїм працівникам мінімальну зарплату, яка встановлена за некваліфіковану працю та становить третину середньої заробітної плати по Луганській області.

Також, Петренко А.Ю., ознайомив присутніх з порядком розірвання трудових договорів з найманими працівниками без присутності найманих працівників. Розірвання трудового договору за ініціативою фізичної особи можливе при обов’язковому письмовому попередженні працівника про свій намір та подання до центру зайнятості документів щодо розрахунку з найманим працівником.

 

Ю.Гаманєнко, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Станично-Луганського районного центру зайнятості

Последние комментарии