Виявлено схрон бойовиків т.з. «ЛНР». Здобуті трофеї використовуватимуть наші військовослужбовці

За останню добу станом на 7-му ранку 14 серпня 2015 року на Луганському та Артемівському напрямках – без змін, стабільно напружено. Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Бойовики НЗФ так званої «ЛНР» 8 разів обстрілювали оборонні рубежі сил АТО. Зазнали вогневого контакту позиції ЗС України в районах населених пунктів Станиця Луганська, Щастя, Кримське, Золоте та Попасна.

Зокрема, з 10.43 до 11.10 з напрямку с. Жолобок (підконтрольного т.з. «ЛНР»), двічі з невеликими перервами здійснено мінометний обстріл ОП підрозділу ЗС України поблизу с. Кримське. Російські найманці застосували 82-мм міномети. Зафіксовано 6 розривів.

З 13.45 до 14.25 з напрямку с. Обозне, підконтрольного НЗФ, бойовики т.з. «Новоросії» обстріляли з 82-мм міномета ОП частини ЗС України в районі Луганської ТЕС у м. Щастя. А з 17.40 до 18.30 з напрямку окупованого с. Весела гора зі стрілецької зброї зазнав вогневого контакту РОП в районі моста через р. Сіверський Донець поблизу того ж Щастя.

З 20.50 до 0.50 з напрямку району пам’ятника «Князю Ігорю», підконтрольного так званій «Новоросії», з 82-мм мінометів, АГС-17, ДШК та стрілецької зброї адепти «русского мира» гатили по оборонних рубежах ЗСУ на південно-західній околиці Станиці Луганської.

О 21.20 з АГС-17 та СПГ-9 зазнали вогневого враження блокпости ЗСУ поблизу міст Попасна та Золоте. А близько 23-ї години зі стрілецької зброї бойовики обстріляли наші позиції північніше окупованого нп. Донецький.

За інформацією ГУ МВС у Луганській області, вчора до ЦМЛ м. Лисичанська з діагнозом мінно-вибухова травма, рвана рана стегна, голені та грудної клітини госпіталізовано військовослужбовця ЗС України, 1980 р.н., уродженця Одеської області. Ушкодження захисник України отримав 13 серпня о 19.50 під час артилерійського нальоту по позиціям ЗСУ поблизу с. Золоте-4 (шахта «Родіна») Попаснянського району.

До Старобільського РТМО з діагнозом сліпе, осколкове, непроникаюче поранення грудної клітини госпіталізовано військовослужбовця ЗСУ, 1993 р.н., мешканця Чернівецької області. Боець АТО вказані тілесні ушкодження отримав вчора о 05.00 внаслідок обстрілу с. Болотене Станично-Луганського району.

Слава героям!

13 серпня оперативники СБУ та військовослужбовці ЗСУ сектору «А» виявили схрон бойовиків т.з. «ЛНР» у Попаснянському районі Луганської області. У результаті оперативно-розшукових заходів вилучено ПТУР «Корсунь-М», 2 гранатомети РПГ-26, 8 гранат РГД-5, 1 постріл для РПГ-7 та 2 протитанкові міни ТМ-62-М. Зазначений трофейний боєкомплект поставлено на облік Міністерства оборони та використовуватиметься військовослужбовцями ЗС України при виконанні бойових завдань у зоні АТО.

Підрозділи ЗС та інших силових формувань  України повністю контролюють ситуацію на Луганщині, мужньо утримуючи оборонні рубежі на Луганському та Артемівському напрямках.

Последние комментарии