Урочистості до Дня Перемоги пройшли в Сєвєродонецьку

9-го травня, у м. Сєвєродонецьк урочисто пройшло свято Перемоги.

Цього року ми відкрили нову сторінку історії Украіни: так, Верховна Рада ухвалила Закон "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. За таке рішення проголосував 261 із 314 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Законом передбачено, що з метою увічнення пам'яті усіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років в Україні встановлюється День пам'яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня.

Також, відповідно до закону, в Україні щороку 9 травня відзначається,як державне свято - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День Перемоги).

Законом передбачено, що шанобливе ставлення до пам'яті про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху та жертв нацизму є священним обов'язком держави і громадян України.

Серед основних форм вшанування визначено, зокрема, встановлення почесної варти біля Вічного вогню, могил Невідомого солдата і Невідомого матроса, покладання вінків, квітів до пам'ятників і меморіалів, присвяченим увічненню перемоги над нацизмом і пам'яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років; недопущення фальсифікації історії Другої світової війни 1939-1945 років у наукових дослідженнях, навчально-методичній літературі, підручниках, засобах масової інформації, публічних виступах представників державних органів, органів місцевого самоврядування, посадових осіб; впорядкування, збереження та спорудження пам'ятників та пам'ятних знаків в пам'ять учасників і жертв Другої світової війни 1939-1945 років. (витяг з постанови ВР)

Таким чином Верховна Рада ухвалила хід святкування, чи відзначення цієї пам”ятної дати. А ось наше місто вже зробило «свій день», після офіційної частини заходів, сєвєродончани мали змогу насолодитися концертною програмою, що була приурочена до Дня Перемоги. Свято «зі сльозами на очах» продовжили місцеві художні та творчі колективи, учні та викладачі музучилища імені Сергія Прокоф”єва, колективи Луганськой обласної філармонії та МВУМВС України, гості з Рубіжного, Марківки, Лисичанську. Представлена програма виявилась на диво насиченою. Лунав фокстрот у виконанні оркестру, чипляв «за серце» спів Ганни Іларіонової, яка «єднала мовою», викликаючи посмішки та аплодисменти присутніх.

 «Всё в жизни проходящее…лишь музыка – вечна…» - розпочав свій виступ Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії під керівництвом Евгена Тутевича…

А тим часом військові, молоді хлопці, підходили до ветеранів…Зворушливо, з повагою, ніяковіючи…

-       Батьку…а можна мені з Вами сфотографуватися?

-       Так, синку…Захищаєш? Важко, мабуть…Такий молодий…Спокійної тобі служби…без кровопролиття!

-       Дякую, не підведу!

«А зараз представляємо до вашої уваги друга Луганська, а тепер і Сєвєродонецька – Курта Шмідта, венського диригента», оголосила ведуча.

 «Життя – це музика, музика – це життя та любов. Я намагаюся дарувати любов, намагаюся писати таку музику, що б несла радість.» - розпочав свій виступ Шмідт. Доречі, диригент підготував дуже приємний сюрприз мешканцям міста – «Весна в Северодонецке» - новий твір маестро. Звичайно, що  музиканти були викликані на «біс»!

Другу частину концерту розпочав ансамбль пісні та танцю «Патруль» під керівництвом Тетяни Погукай. У їх виконанні прозвучали такі шлягери, як «Катюша» , «Первым делом - самолёты», «На безымянной высоте»,  «Я прошу хоть не на долго». Публіка уважно слухала, підспівувала, аплодувала.

Взагалі настрій у цей день був чудовий, сєвєродончани казали, що такого свята ще не було у місті. Хоча погода й вносила свої корективи, це не залякало людей, а навіть згортувало! Коли з неба почали падати перші краплі дощу, мешканці відкрили парасольки не над своїми головами, а захистили виступаючий оркестр…Це було зворушливо та щиро, жоден інструмент або музикант не постраждали! Але найяскравішим моментом став епізод «захисти захисника»… Небайдужі гості відкрили парасольки й над хлопцями з почесної варти…Це був акт справжньої людяності та єдністі…

Вир емоцій продовжували дарувати і юні таланти: малеча з Рубіжанської циркової студії, зразкові вокально танцювальні ансамблі, студія естрадного танцю та співу «Модус» та інші.

Зі сцени лунали й сучасні пісні відомих виконавців, «Океану Єльзи» (Обійми мене, Все буде добре); Івана Ганзери (Сам собі краіна).

«Ніхто не забутий…Ніщо не забуте»…

«Война – такое зло, что не бывает совсем не пострадавших от неё »…

Зміст цих рядків був зрозумілий кожному присутньому у цей день на площі Перемоги…

Пам”ятаємо…Перемагаємо!!!

Последние комментарии