Луганська область: провокації з боку терористів не припиняються

Незважаючи на те, що незаконні збройні формування зменшили кількість обстрілів, на Луганському напрямку ситуація залишається складною і непередбачуваною.

За останні 24 години терористи двічі порушили режим припинення вогню. Вони здійснили обстріли позицій Збройних Сил України зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів у напрямку Бахмутської траси та Станиці Луганської. Таким чином, постійно турбуючи українських силовиків, бандити намагаються зпровокувати наших бійців на вогонь у відповідь, а потім звинуватити українську сторону у недотриманні вогневої тиші. Але військовослужбовці Збройних Сил України добре розуміють підступність адептів «руського світу» і на провокації не піддаються, суворо дотримуються наказу про припинення вогню.

З боку російських найманців постійно лунають запевнення про готовність відведення важкого озброєння на визначену у Мінських домовленостях відстань, але інформація, яка надходить з різних джерел свідчить, що це лише пусті слова. Навпаки, терористичні угруповання, користуючись режимом припинення вогню проводять посилення своїх загонів, накопичують боєприпаси. Серед мирного населення як на окупованій території, так і у районах підконтрольних українській владі поширюються чутки, що банд-формування готуються до масштабного наступу.

Також слід зазначити, що не припиняється й ворожа повітряна розвідка уздовж смуги розмежування. За останню добу зафіксовано декілька прольотів безпілотних літальних апаратів.

Після нещодавніх інтенсивних обстрілів мирних населених пунктів, які розташовані у районі смуги бойового протистояння, зазнали значних ушкоджень різноманітні комунікації. Ремонтні бригади щодня працюють у районах руйнувань, поновлюючи роботу ліній електропередач, водопроводів та газогонів, але пошкоджень дуже багато і для повноцінного забезпечення населення енергоносіями потрібен час та додаткові ресурси.

 

Вадим Бакай, із зони АТО

Последние комментарии