Сєвєродонецьк вшанував героїчну славу партизанського руху

До Дня Партизанської слави, який відзначається 22 вересня, в Сєвєродонецьку пройшов ряд урочистостей, зокрема покладання квітів до Меморіалу слави. У заході взяли участь керівництво міста, ветерани Великої Вітчизняної війни, громадські організації, школярі. Після урочистих промов та покладення квітів до вічного вогню захід продовжився вже у міській публічній бібліотеці.

Виступаючи перед ветеранами та громадськістю, було відзначено, що на окупованій території Луганської області у партизанському русі і антифашистському підпіллі брало участь більше 3,5 тис. чоловік. Ніщо не змусить нас переписати історію, адже і досі є живі свідки тих воєнних подій, які залишають по собі письмові спогади — наголосив секретар міськради Андрій Гавриленко. Для цього за ініціативи ради ветеранів та за підтримки міського голови Валентина Казакова в ювілейний для Луганщини рік було видано 150 примірників книги “Я помню. Я горжусь”. Він містить більше 100 нарисів про фронтовиків нашого міста та 80 дитячих творів. Свої вітання передав ветеранам народний депутат України Олексій Кунченко.

На знак пошани до учасників партизанського руху подяками міського голови та подяками благодійного фонду “Заради майбутнього” були нагороджені Лариса Борисівна Полницька - учасник бойових дій у складі партизанського загону «За свободу слов'ян» та голова Сєвєродонецької міської організації ветеранів Леонід Волков. Подяки від благодійного фонду за патріотичне виховання молоді отримали також громадський діяч Віктор Козодоєв, заступник головного редактора газети “Сєвєродонецькі вісті” Ірина Ситнік та голова первинної ветеранської організації хіміко-механічного технікуму Раїса Скоріченко.

 

Источник http://stv.ua

Последние комментарии