Природоохоронні заходи, спрямовані на збереження лісів

Відповідно до ст. 93 Лісового кодексу України завданнями контролю за охороною, захистом, використанням та відтворенням лісів є  запобігання порушенням законодавства у сфері охорони, захисту, використання та відтворення лісів, своєчасне виявлення таких порушень і вжиття відповідних заходів щодо їх усунення.

Як повідомила прокурор прокуратури м. Сєвєродонецька А.В. Паталаха, в поточному році прокуратурою міста проводилисьперевірки додержання органами місцевого самоврядування,  виконавчої влади та державного контролю вимог Лісового, Земельного кодексів України, іншого законодавства про збереження лісових ресурсів, використання та охорону земель лісового фонду.

В ході перевірок встановлено, що в міській Програмі охорони навколишнього природного середовища м. Сєвєродонецька та селищ міської ради в 2012-2016рр., затвердженої рішенням сесії Сєвєродонецької міської ради № 1456 від 23.02.2012р., передбачено виконання в 2012-2016рр. природоохоронних заходів, що направлені на збереження лісів. Згідно плану, використання бюджетних коштів на вказані заходи на 1 квартал 2013р. складає – 1083,9 тис. грн.

Лісогосподарську діяльність на території Сєвєродонецької міської ради здійснює ДП «Сєвєродонецьке ЛМГ»

З метою виконання загальнодержавних, державних та регіональних програм з ведення лісового та мисливського господарства, охорони, захисту, використання та відтворення лісів ДП «Сєвєродонецьке лісомисливське господарство» щорічно розробляються  плани заходів в розрізі лісництв.

Разом з тим, у минулому році зареєстровано 14 пожеж на території Сєвєродонецького лісництва,  якими охоплено 2,33 га лісових земель.

Основною причиною пожеж було необережне поводження населення з вогнем, що свідчить про неякісно проведену профілактичну роботу з населенням.

Прокуратурою міста з цього приводу було внесено подання, за результатами розгляду якого двоє посадових осіб ДП «Сєвєродонецьке лісомисливське господарство» притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

В поточному році з метою збереження, охорони лісів  та контролю за станом пожежної безпеки в пожежонебезпечний період здійснюється патрулювання найбільш пожежонебезпечних ділянок лісових масивів, прилеглих до території міста, з залученням представників ДП «Сєвєродонецьке ЛМГ», Сєвєродонецького МВ УМВС України в Луганській області, Сєвєродонецького МУ ГУ МНС України в Луганській області, міської ради та міських осередків українського козацтва.

Последние комментарии