Майбутнє лісу в твоїх руках!

Вже доброю традицією стало проведення в Сєвєродонецьку акції, ініційованої держлісгоспом, “Майбутнє лісі в твоїх руках”. Вже десять років поспіль вона об'єднує міських школярів у благородній справі відновлення лісових насаджень. Цьогоріч вона стартувала 11 квітня.

Прислів'я твердить, що справжня людина за своє життя має зробити три речі: посадити дерево, збудувати дім та виростити дитину. Можна сказати, що ці хлопці та дівчата третину роботи вже виконали, адже вони стали учасниками щорічної акції Держлісництва з висадки сіянців сосни під назвою “Майбутнє лісу в твоїх руках”.Учасники акції — старшокласники з усіх міських і селищних шкіл активно включилися у роботу з відновлення лісових насаджень. Цьогоріч вони працюють у 52-му кварталі Сєвєродонецького лісництва. Перед ними поставлене завдання на території у 2,4 гектари висадити близько 20 тисяч маленьких однорічних сіянців сосни звичайної, вирощених у розплідниках Сєвєродонецького лісгоспу. Дорослими ці лісові культури стануть лише за 80-100 років. Цьогорічна Всеукраїнська акція, ініційована Держагенством лісового господарства України, для сєвєродончан далеко не перша, щороку в подібних заходах беруть участь понад двохсот учнів 7-10 класів.

Спеціалісти сєвєродонецького лісгоспу стверджують, що у рослин, висаджених руками дітей, напрочуд гарна приживлюваність. І запорукою тому завзяття і старанність, з якими старшокласники беруться до роботи. Дев'ятикласник другої школи Роман Рибальченко вже, можна сказати, ветеран акції. Він бере в ній участь вже четвертий рік поспіль — перші висаджені ним саджанці вже в коліно висотою, згодом вони стануть невеличким лісом.Невелике тренування із мечем Колєсова, за допомоги якого висаджують сосни, і кілька практичних порад щодо сіянців — ось і всі необхідні навички для створення власного лісу. Сєвєродонецьким школярам це зовсім не складно.В поміч шкільним загонам надали волонтерів від Центру дитячо-юнацької творчості, які пройшли попередню підготовку й навчання.Саджати сіянці сосни школярі будуть протягом двох днів, причому 12 квітня це проходитиме в тому числі і в рамках акції “День добрих справ”.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии