У Сєвєродонецьку відкриється діалогова платформа для зустрічей громадськості та влади

У Сєвєродонецьку відкриється діалогова платформа для зустрічей громадськості та влади

Це та інші питання обговорили з радником з питань примирення та соціальної згуртованості ПРООН у Луганській області Ганною Боровою на нараді щодо подальшої взаємодії між облдержадміністрацією та міжнародними організаціями.

Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

«Необхідність таких зустрічей полягає у тому, що обидві сторони можуть виявити співпадіння та розбіжності у напрямах співпраці. Це неодмінно підійме рівень спільної діяльності», – зазначив заступник голови Луганської облдержадміністрації Сергій Філь.

У свою чергу, Ганна Борова зосередила увагу на перспективах співпраці. Зокрема, вона наголосила на подальшій роботі з розвитку об’єднаних територіальних громад, проведенні різного напряму навчальних програм, наприклад, зі створення грантів з розвитку інститутів громадянського суспільства.

Також розглядалося питання проведення у Києві 6-денної школи для журналістів – представників десяти ОТГ Луганщини, що вже створені або перебувають на завершальній стадії формування.

Щодо проведення обласного форуму зі співпраці організацій громадянського суспільства та місцевої влади, де, нагадаємо, будуть розглянуті питання децентралізації, погодження позицій безпеки, медіації та урегулювання конфліктів, сторони погодилися, що така форма роботи допоможе скоординувати спільну діяльність представників сіл та районів, влади і ПРООН.

На нараді також було повідомлено про те, що в одному з приміщень Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля невдовзі буде відкрито діалогову платформу, де представники влади зможуть у неформальній обстановці обговорити нагальні питання з громадськістю.

«Вважаю, що це також допоможе визначити спроможність тієї чи іншої громадської організації щодо подальших спільних дій», – сказав директор Департаменту масових комунікацій ОДА Олександр Костенко.

Окрім цього, там можна буде організувати школу молодих журналістів, школу комунікацій для ОТГ та багато іншого.

А вже на базі цієї діалогової платформи розглядатиметься можливість створення ресурсного центру для підтримки розвитку організацій громадянського суспільства, про який нещодавно йшлося на засіданні Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації.

Последние комментарии