Громада міста обговорила проблему тютюнопаління в громадських місцях та шляхи протидії

“Здоровий спосіб життя — від слів до дії” - круглий стіл під такою назвою відбувся у приміщенні Сєвєродонецької агенції розвитку громади. Захід з обговорення проблеми тютюнопаління у громадських місцях і об’єднання зусиль влади, контролюючих органів і громадськості у протидії такого роду проявам і популяризації здорового способу життя був ініційований громадською організацією Сєвєродонецька молодіжна рада за підтримки Сєвєродонецької міської ради.

Медики, правоохоронці, освітяни, представники духовенства, відділів у справах сім’ї, молоді та спорту та з соціально-гуманітарних питань і майже 20-ти громадських організацій зібрались за ініціативи Сєвєродонецької молодіжної ради при підтримці сєвєродонецької міськради в рамках Круглого столу обговорити виконання на території міста змін у Законі, що забороняє тютюнопаління у громадських місцях. Спочатку вислухали правоохоронців. За їх даними, кількість протоколів на курців протягом 2012 року складено 545, тоді як з початку дії змін у законі, тобто з 16 грудня 2012 року, таких складено вже майже 250. Посилилася боротьба і з продажем тютюну неповнолітнім. Вже складено 15 протоколів стосовно власників торгових точок та магазинів. Штраф за це порушення чималий — 6 тисяч 800 гривень. Передбачене Законом і покарання рублем батьків, чиї неповнолітні чада курять на території шкіл. Щодо них адмінкодексом передбачений штраф у 180 гривень.

Розібратися у цій складній ситуації, у всіх нюансах законної процедури покарання курців і створити спільний підхід органів місцевої влади, державних служб і громадських ініціативних груп, якраз і намагалися учасники Круглого столу.

За небайдужість до проблем підростаючого покоління їм подякував секретар міськради Андрій Гавриленко і закликав всіх сєвєродончан підтримати ініціативу молоді — самим не допускати куріння у громадських місцях, протидіяти таким фактам, тим більше продажу тютюну і алкоголю дітям. В ході обговорення більшість з присутніх зійшлись на думці, що пропаганду здорового способу життя і відмови від згубних звичок слід вести не залякуючи молодь жахливими ілюстраціями на пачках із цигарками, а навпаки — позитивними прикладами того, як можна жити і бути успішним без тютюну. А таких прикладів дуже багато. Зокрема, секретар міськради Андрій Гавриленко зауважив, що не має звички палити сам, не курять міський голова Сєвєродонецька Валентин Казаков та його заступники Сергій Терьошин та Володимир Кравченко, не курить народний депутат України Олексій Кунченко.

Звісно, що альтернативою згубним звичкам — був і залишається здоровий спосіб життя. Присутні розробили спільний комплекс заходів, спрямованих на популяризацію і формування у молоді міста принципів здорового способу життя.

 

Джерело: ТРК СТВ

 #

Ещё бы по подъездам прошлись

Ещё бы по подъездам прошлись и оштрафовали курильщиков,которые отравляют существование своим соседям. И бюджету, опять же, существенная польза...

 
 #

У нас что, родителям штрафы в

У нас что, родителям штрафы в рублях выписывают?

 
 #

І знову здорову. Тут є

І знову здорову. Тут є консенс, тобто під знаком питання! Люди яки палять (до речі шановні редактори ви би хоча б фільтрували мову через той же гугл, трішки. Мова я розумію, що як папірець, але ви ж не берете з грощика вже використованний?) Ось в цілому до чого я. Люди які палять це їх право, але люди які не палять це теж їх право, але є АЛЕ. Люди котрі палять завдають окремим шкоду, тому і сваряться. Так вибачте забув сказати що сам я не палю. Але! Стосовно, прав люди з двох боків 1КП (Курці(Палять, 2 НеКП (Не курці,Не палять). Одже що 1х що 2х права згортаються. Мені у цілому по цімбалах. Але ви ж самі собі поперечаєте. Я також маю уяву що автору зробившому репост цієї новини "по боку".
ЗИ. Про те що мова про дітей. це інша тема. Лісових дітей Троллів прошу йди до баби карги.

Зокрема, секретар міськради Андрій Гавриленко зауважив, що не має звички палити сам, не курять міський голова Сєвєродонецька Валентин Казаков та його заступники Сергій Терьошин та Володимир Кравченко, не курить народний депутат України Олексій Кунченко.
ХЛОПЦі Респект вам шо не палите яклщо це дійсно!!!Але є таке як права людини і вони з обох боків порушуються. (За дітей ще раз кажу, пошіі треба батькам давати, але пізно, а ось дітям ми не зарубіжем живемо, можно тріснути по щам ліщем щоб знали де раки зимують. Також від молоді ще багато чого.....)

СТВ. як канал не вражає, що є дійсним так це радіо. Хоча б щось. А сам канал вибачте шлак. Рівень не дуже. А потребують до себе як до панів... Не ображайтеся хлопці та дівчата, але так і є, як канал міській - це фі*ня...

 
 #

В Америке некурящим платят на

В Америке некурящим платят на 10% больше, всего лишь потому, что некурящий работает на 10% времени эффективнее. Вот это реальный мотиватор, а все остальное - полный бред.

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии