У залі засідань міськвиконкому відбувся семінар з фахівцями охорони праці

У залі засідань міськвиконкому відбувся семінар з фахівцями охорони праці підприємств різних видів економічної діяльності м. Сєвєродонецька.

У семінарі взяв участь заступник міського голови В.Г. Кравченко, який і вручив грамоти виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради за високий професіоналізм, усвідомлене відчуття відповідальності за доручену справу на посадах з питань охорони праці заступнику начальника відділу охорони праці, цивільної оборони працівників та надзвичайних ситуацій з охорони праці ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» О.М. Федуловій, начальнику відділу охорони праці і промислової безпеки ПрАТ «Сєвєродонецький ОРГХІМ» Є.А. Зарецькому, начальнику відділу охорони праці КУ «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня» Л.П. Матюшиній, інженерам з охорони праці КП «Сєвєродонецькі теплові мережі» Т.О. Кушнарьовій та КП «Сєвєродонецьккомунсервіс» Т.К. Куценко, інженеру з охорони праці та цивільного захисту відділу освіти Сєвєродонецької міської ради В.О. Галян. Потому розглянули питання, що стояли на порядку денному. 

Про стан виробничого травматизму на підприємствах, установах та організаціях міста за перший квартал поточного року доповіла завідуюча сектором профілактики травматизму та впровадження інформаційних технологій відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сєвєродонецьку І.В Панасюк. Вона зокрема зазначила, що за звітний період зареєстровано, як і торік на цей час, сім страхових нещасних випадків. Постраждали вісім осіб, у тому числі двоє померли на виробництві (торік був один такий випадок). Загальний рівень виробничого травматизму за перший квартал поточного року порівняно з відповідним періодом попереднього року не змінився. За результатами роботи комісій з розслідування нещасних випадків на виробництві три нещасних випадки визнані нестраховими, у тому числі – два випадки смерті на виробництві.

28,57% визнаних страховими нещасних випадків відбулися з технічних причин, стільки ж – з організаційних, решта – з психофізіологічних. Один з потерпілих – віком від 20 до 30 років, решта – від 40 до 60. Сім з восьми потерпілих мають загальний стаж роботи понад 10 років і не новачки на місці, де трапилися нещасні випадки. До речі, всі вони відбулися під час денних змін. Серед постраждалих переважали чоловіки: їх п’ятеро. 

Йшлося на семінарі також про основні показники профілактичної роботи з попередження травматизму та профзахворюваності відділення ВД Фонду СНВ в м. Сєвєродонецьку, про затвердження та реалізацію Плану комплексних заходів з профілактики виробничого травматизму та поліпшення стану промислової безпеки, умов та охорони праці, про результати цільових перевірок страхувальників Сєвєродонецького відділення Фонду щодо забезпечення на підприємствах вимог нормативних актів при виконанні робіт підвищеної небезпеки та виконання роботодавцями вимог «Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці».

З метою поліпшення стану охорони праці роботодавцям запропоновано  своєчасно інформувати Сєвєродонецьке відділення Фонду про нещасні випадки на виробництві та професійні захворювання, якісно їх розслідувати; ретельно аналізувати стан охорони праці та виробничого травматизму на підприємствах та інформувати працівників про його причини та наслідки; безумовно виконувати всі заходи з охорони праці.

Последние комментарии