«Сєверодонецький Азот» відновив роботу

«Сєверодонецький Азот» відновив роботу

«Сєвєродонецьке об'єднання "Азот"», що входить до холдингу Ostchem, відновило свою роботу і почало реалізацію інвестиційного проекту з будівництва когенераційної установки.

Про це повідомляє прес-служба Group DF.

На заводі було запущено два цехи — цех азотної кислоти і цех аміачної, калієвої і натрієвої селітри (завантаження 80%). Через обмеження з поставками електроенергії в Луганській області, запущені цехи Сєвєродонецького «Азоту» працюють на привізному аміаку.

Для того, щоб забезпечувати себе електроенергією і таким чином знизити залежність від зовнішніх поставок, на заводі вже почали будівництво спеціальної когенераційної установки — агрегату, який буде виробляти електроенергію з газу.

Зазначається, що проектна потужність когенераційної установки складе близько 12,9 МВт/год. За попередніми розрахунками, сукупні інвестиції в проект складуть близько 15 млн дол., а термін окупності проекту — близько 8 років.

Електроенергія, вироблена на когенераційній установці, буде використовуватися в першу чергу для власних потреб підприємства.

«Найбільш залежним від зовнішніх джерел електроенергії є виробництво аміаку. Це базове виробництво, тому що з аміаку на підприємстві роблять інші види добрив — такі як карбамід і аміачну селітру», — зазначив директор з розвитку Ostchem Олексій Анісімов.

Встановлення і запуск когенераційної установки робить виробничі процеси на підприємстві більш надійним. Тепло, що генерується установкою, може використовуватися в технологічних цілях — для опалення цехів, підігріву води.

Крім того проектування когенераційної установки буде проводити інститут «ДніпроВНІПІенергопром», з яким у підприємства вже підписаний договір.

За словами Анісімова, основне обладнання для установки вже придбано.

Нинішні потужності «Сєвєродонецького "Азоту"» дозволяють виробляти на рік 1,02 млн тонн аміаку, 390 тис. тонн карбаміду, 550 тис. тонн аміачної селітри.

Последние комментарии