Круглий стіл «Тимчасова зайнятість – крок до розвитку громад»

Круглий стіл «Тимчасова зайнятість – крок до розвитку громад»

11 серпня в Білокуракинському РЦЗ відбулося засідання «круглого столу» з головами сільських та селищних рад на тему: «Тимчасова зайнятість – крок до розвитку громад».

В засіданні круглого столу взяли участь директор центру зайнятості Н.О. Журба, заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями центру зайнятості О.М.Кривич, голови сільських та селищних рад району.

Відкрила засідання директор центру зайнятості Наталія Журба зробивши узагальнений аналіз виконання угод про спільну діяльність з сільськими та селищними радами за перше півріччя 2017 року.

Основним питанням, яке обговорили учасники на засіданні, стало сприяння забезпечення постійною та тимчасовою зайнятістю населення громад, з метою запобігання зростанню безробіття, створення умов для додаткового стимулювання мотивації до праці, матеріальної підтримки безробітних та інших осіб і одночасного вирішення питань соціального розвитку громад.

Також під час круглого столу мова йшла про розширення шляхів співпраці щодо створення нових робочих місць на підприємствах, які провадять свою діяльність на території громад та перспективні напрями розвитку підприємництва.

Були розглянуті також основні пріоритети в діяльності центру зайнятості на сучасному етапі, роз’яснення щодо норм чинного законодавства про працю та зайнятість населення; про порядок реєстрації та перереєстрації безробітних; про можливість компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних для задоволення потреб роботодавців у кваліфікованих кадрах в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та інше.

Підсумком засідання стало визначення конкретних шляхів вирішення проблеми зайнятості жителів району і укладення додаткових угод до договорів на організацію та проведення громадських робіт за рахунок місцевих бюджетів 100%.

По закінченню засідання всім учасникам роздали інформаційні матеріали та іміджеву продукцію служби зайнятості.

 

О.Кривич, заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Білокуракинського РЦЗ

Последние комментарии