До уваги населення!

До уваги населення! Дії робітників, службовців та населення при попереджувальному сигналі "Увага всім!" та мовному інформуванні місцевими органами влади.

Головний спосіб оповіщення населення про дії при виникненні надзвичайних ситуацій - це передача повідомлення по мережі провідного мовлення (через квартирні і зовнішні гучномовці), а також через місцеві радіомовні станції і телебачення. Для привернення уваги населення в екстремальних випадках перед передачею інформації включаються сирени та інші сигнальні засоби.

Почувши такий сигнал, негайно увімкніть гучномовець, радіоприймач або телевізор і слухайте повідомлення управління (відділу, штабу ЦЗ) з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста.

На кожний випадок надзвичайних ситуацій управлінням (відділом, штабом ЦЗ) з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста готуються приблизні варіанти повідомлень, які потім з урахуванням конкретних подій корегуються.

Інформація передається протягом 5 хвилин після подачі звукових сигналів (сирени, гудки і т. ін.).

Вислухавши повідомлення управління (відділу, штабу ЦЗ) з питань НС та ЦЗН, кожний повинен діяти без паніки і метушні згідно з отриманими вказівками.

Повідомлення управління (відділу) з питань НС та ЦЗН включає: місце і час виникнення надзвичайної ситуації; розміри та масштаби надзвичайної ситуації; час початку та тривалість дії факторів ураження; територія (райони, масиви, вулиці, будинки і т. ін.), яка потрапляє в осередки (зони) ураження; порядок дій при надзвичайних ситуаціях; інша інформація.

Повідомлення будуть залежати від екстремальних умов, розмірів, тривалості та масштабів можливих наслідків надзвичайних ситуацій, ступеню небезпеки факторів ураження для населення міської ради та стану рятувальних і невідкладних аварійних відновлювальних робіт.

Якщо сигнал застав вас у транспорті, громадському місці (магазині, театрі, на ринку тощо), необхідно уважно і спокійно вислухати вказівки адміністрації про те, де поблизу знаходиться станція метрополітену, сховище (укриття) і якнайшвидше добратися і укритися в них, якщо є час, то якнайшвидше добратися додому і діяти згідно з отриманими вказівками.

Якщо сигнал застав ваших дітей у школі, дитячому садку тощо, негайно необхідно їх забрати додому і діяти відповідно до отриманих розпоряджень органів управління у сфері цивільної оборони, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.

 

Відділ цивільного захисту, екологічної безпеки та охорони праці Сєвєродонецької міської ради

Последние комментарии