Сєвєродонецька місцева прокуратура на захисті закупівель за державні кошти

Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою під час здійснення представництва у бюджетній сфері встановлені порушення Закону України «Про публічні закупівлі», допущені тендерним комітетом державної установи.

Так, державною установою, з метою уникнення проведення визначеної законом процедури закупівлі, було поділено предмет закупівлі.

У відповідності до ч. 7 ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі» забороняється придбання товарів, робіт і послуг до/без проведення процедур, визначених цим Законом, та укладання договорів, які передбачають оплату замовником товарів, робіт і послуг до/без проведення процедур, визначених цим Законом. Замовник не має права ділити предмет закупівлі на частини з метою уникнення проведення процедури відкритих торгів або застосування цього Закону.

Рішенням господарського суду Луганської області задоволено позов керівника Сєвєродонецької місцевої прокуратури в інтересах держави та визнано недійсними спірні договори, укладені за результатами проведення вказаних процедур закупівель.

 Також, враховуючи те, що відповідно ст. 16614 КУпАП, здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг без застосування визначених законодавством процедур закупівель тягне за собою накладення штрафу на службових (посадових) від семисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Місцевою прокуратурою ініційовано питання перед  Управлінням Північно-східного офісу Державної аудиторської служби в Луганській області  щодо притягнення винних осіб за порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі».

 

О. С'єдін,  прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури 

Последние комментарии