Ландшафти як середовище життя та об`єкти охорони

Ландшафти як середовище життя та об`єкти охорони

Кожного дня ми, людство намагаємося зробити щось корисне для себе. І зовсім не замислюємося над тим, що ми робимо з навколишнім середовищем, коли дбаємо саме про себе. На жаль природа реагує на наше втручання. Але зовсім не вдячністю! А навпаки, відокремлює наше з нею спільне існування. Ми не питаючи, чи можна взяти-беремо! Не питаючи, чи візьме вона-даємо природі бруд, який їй не потрібен!

Таким чином змінюється все навкруги, змінюються екосистеми, змінюються ландшафти!

Так було обрано тему Всеукраїнського конкурсу команд екологічної процвіти  «Земля-наш спільний дім», а саме «Ландшафти як середовище життя та об`єкти охорони».

11 квітня  2017 року в актовій залі ССШ № 17 відбувся ХVІI міський фестиваль учнівських колективів екологічної просвіти

Учасниками його стали учні загальноосвітніх шкіл міста: Колегіум,СЗШ № 7, СЗШ № 16, ССШ № 17.

Організував його проведення  Сєвєродонецький відділ освіти та міський Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, директор Зельська Олена Миколаївна.

На святково вбраній сцені учасники фестивалю показали потужний потенціал,  відкритість, мобільність, демократичність, гуманістичність  як ніколи затребувані, а також мали можливість показати свою майстерність у висвітленні актуальної екологічної проблеми.

Цей фестиваль є першим туром Всеукраїнського конкурсу на кращий колектив екологічної просвіти (агітбригади), метою якого є активізація екологічного руху в Україні, доведення інформації про те, щокожна свідома людина повинна обов'язково мати загальне уявлення про особливості сучасного екологічного стану, а також про основні напрямки державної політики у галузі охорони навколишнього середовища, використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки.

 Екологізація економіки та свідомості суспільства не є абсолютно новою проблемою, але формування екосвідомості учнівської молоді дуже важливе в сучасних умовах індустріального розвитку .

Журі, до складу якого увійшли:

1.  Виконуючий обов’язки директора Благодійного фонду Олексія Кунченко «Заради майбутнього» - Мацегора В’ячеслав Володимирович

2.  Головний спеціаліст відділу освіти - Гаввіна Наталія Вікторівна

3.  Керуючий відділенням Приват-банка Фільчаков Едуард Олександрович

4.  Перший заступник  директора ДП «Сєвєродонецьке лісомисливське господарство» - Хорошилова Любов Євгеніївна

5.  Головний спеціаліст департаменту екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації Долженко Світлана Миколаївна

 

Гості фестивалю:, директор ССШ № 17- Гладка Марина Іванівна, головний спеціаліст департаменту екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації – Бабєнкова Наталія Олексіївна.

 Зазначено, що виступи були виразні, чуйні, цікаві, з почуттям гумору, інформаційні, наукові та неординарні. Була зрозуміла актуальність освітлюваних тем – екологічних проблем регіону та міста, а саме проблема збереження ландшафтів України. Продемонстрований високий рівень акторської майстерності учнів. Виступи були оригінально оформлені, театралізовані та костюмовані, з елементи народної творчості.

Завдяки партнерству з Благодійним фондом Олексія Кунченко «Заради майбутнього»,  Северодонецьким відділенням Приват-банку, ТОВ «НОВОФЕРТ», мережою кафе та ресторанів «Наше кафе», ДП «Сєвєродонецьким лісомисливським господарством»,Департаментом екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

Переможцями ХVІІ міського фестивалю стали одразу дві команди, Колегіум і ССШ № 17.

Всі команди-учасниці були нагороджені  подарунками та грамотами за перемогу в наступних номінаціях:

Краще висвітлення екологічної теми конкурсу-Сєвєродонецький колегіум

Краща сценічна  композиція, сценарна розробка-СЗШ № 16

Висвітлення тематики місцевих екологічних проблем-ССШ № 17

Кращий театралізований виступ-СЗШ № 7.

Також переможці отримали енергетичний приз від спонсора: мережа кафе та ресторанів «Наше кафе».

  Наступним етапом роботи буде участь команд-переможниць у фінальному етапі конкурсу, який відбудеться 22 травня у Полтаві!

Бажаємо успіху юним екологам Сєвєродонецька!

Последние комментарии