Основною причиною загорянь лісу є сільськогосподарські випали та обстріли, - ЛОУЛМГ

Основною причиною загорянь лісу є сільськогосподарські випали та обстріли, - ЛОУЛМГ

Лісова пожежа - лихо для будь-якого району країни. Навіть слабка і невелика трав'яна пожежа  здатна   призвести до загибелі  лісових насаджень.

Ліс найбільш вразливий у пожежонебезпечний період, який починається відразу після сходу снігового покриву і закінчується пізньої осені з настанням низьких температур і рясних дощів. У спекотну суху погоду достатньо іскри, щоб спалахнув вогонь , а навесні головною причиною є випалювання сухої рослинності.

Так, з початком березня, коли на луганщині нормалізувалися погодні умови, співробітниками Державної лісової охорони, були зафіксовані загоряння у Старобільському, Новоайдарському, Біловодському лісгоспах. Основною причиною загорянь є сільськогосподарські випали та обстріли.

Так, станом на 14 березня, виникло 10 лісових пожеж на площі понад 22 гектара.  У ліквідації загорянь були задіяні 20 одиниць техніки та майже 80 чоловік особового складу. У найбільш критичних ситуаціях на допомогу лісівникам приходили співробітники ДСНС - 12 пожежних машин та 15 чоловік особового складу.

Луганське обласне управління лісового та мисливського господарства вкотре   нагадує, що згідно з законодавством, порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою кримінальну або адміністративну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків. 

 

Прес-служба ЛОУЛМГ

Последние комментарии