До СБУ завернувся мешканець Луганщини, якого в Росії ошукали роботодавці і майже два роки незаконно утримували за гратами

У Луганській області до СБУ звернувся мешканець Попасної, для якого безоплатна робота на території РФ закінчилася майже дворічним незаконним перебуванням в ізоляторі тимчасового утримання.

25-річний хлопець розповів співробітникам української спецслужби, що у 2014 році він виїхав з двома приятелями до Москви на заробітки і влаштувався на будівництво станції метрополітену. Роботодавці обіцяли високу зарплату та офіційне працевлаштування, але за три місяці він не отримав нічого. Щоб заробити грошей на дорогу додому, він працевлаштувався в іншому місці, але цим порушив міграційне законодавство РФ і був затриманий поліцією у Твері. За рішенням суду, протягом десяти днів його мали видворити з Росії.

Однак, замість цього в ізоляторі тимчасового утримання для  іноземців хлопця незаконно протримали майже два роки, не пояснюючи причин. За цей час йому довелося зазнати усіляких принижень, у тому числі й спроб російських правоохоронців схилити його до негласного співробітництва на шкоду Україні.

Під час перебування за ґратами хлопець дізнався, що причиною незаконного перевищення строків тримання іноземних громадян в російському ізоляторі є фінансові махінації адміністрації закладу. Так, за встановленими нормами, на утримання одного мігранта в ІТУ на добу має витрачатись 800 рублів, а насправді тратилося лише 200. Ще одним засобом незаконного збагачення керівництва ізолятору стало завищення вартості авіаційних квитків для відправлення іноземців на батьківщину.

Повернувшись нарешті до України, хлопець вирішив повідомити Службу безпеки про свої контакти з правоохоронними структурами РФ, а також попередити громадян України про небезпеку зіткнутися з нечесністю російських роботодавців та правоохоронців. Сам він зарікся не їздити на заробітки до цієї країни.

 

Прес-служба Управління СБУ в Луганській області

Посилання на відео http://dropmefiles.com/DRtMd

Последние комментарии