Служба зайнятості – надійний партнер роботодавця

Служба зайнятості – надійний партнер роботодавця

За ініціативою Станично-Луганського районного центру зайнятості 15 листопада проведено засідання «Круглого столу» з головами сільських рад та керівниками підприємств району на тему: «Особливості співпраці роботодавця з центром зайнятості. Підведення підсумків проведеної роботи за 9 місяців 2016 року».

В обговорюванні актуальних питань взяли участь директор центру зайнятості Валика О.О., заступник директора Панова Н.М., начальник відділу взаємодії з роботодавцями районного центру зайнятості Гаманєнко Ю.М., провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Стєхіна О.В., 6 голів сільських рад Станично-Луганського району та 10 представників підприємств.

Із вступним словом до учасників «Круглого столу» звернулась директор районного центру зайнятості Валика О.О., яка проінформувала присутніх про ситуацію, яка склалася на ринку праці та наголосила на взаємодії центру зайнятості з місцевими органами влади та самоврядування, а також підкреслила, що основним завданням служби зайнятості є задоволення потреб роботодавців у кваліфікованих кадрах, у тому числі і на перспективу.

Гаманєнко Ю.М. розповіла про можливість працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа переселенців, ознайомила з умовами надання компенсації витрат на оплату праці, а також з механізмом компенсації єдиного внеску роботодавцю, який працевлаштував безробітного на нове робоче місце. Стєхіна О.В. розповіла про переваги організації на підприємствах оплачуваних громадських робіт, що сприяють укомплектуванню вакансій при наявності тимчасових соціально-корисних робіт.

Заступник директора Панова Н.М. акцентувала увагу на співпраці центру зайнятості з роботодавцями, внесок служби зайнятості у соціально-економічний розвиток району, реалізацію державної політики зайнятості. Також проінформувала роботодавців щодо послуг центру зайнятості з професійної підготовки та перепідготовки за робітничими професіями на замовлення роботодавців.

Під час засідання представники обмінювались досвідом роботи, яка спрямована на підвищення рівня працевлаштування безробітних громадян та дійшли висновку, що тільки спільними зусиллями служби зайнятості та роботодавців можна долати проблеми безробіття.

Наприкінці зустрічі директор Центру зайнятості Валика О.О. висловила слова вдячності учасникам заходу та вручила подяки роботодавцям, які найактивніше співпрацюють з центром зайнятості.

 

Ю.Гаманєнко, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Станично-Луганського районного центру зайнятості

Последние комментарии