Обговорено розроблення Регіональної програми модернізації систем теплопостачання області на 2017-2020 роки

14 листопада заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц провів засідання робочої групи з розгляду питань щодо сталого та якісного теплозабезпечення споживачів Луганської області, яка створена  розпорядженням Юрія Гарбуза 26 травня поточного року.

У засіданні взяли участь представники департаментів облдержадміністрації,    підприємств теплопостачання області, спеціалістів ТОВ «Центр муніципальної та промислової енергетики» м. Київ.

Тема, яка була винесена на розгляд, – ефективне вирішення комплексу питань з підготовки та виконання заходів з розроблення Регіональної програми модернізації систем теплопостачання Луганської області на 2017-2020 роки.

Так, було зазначено, що на території Луганщини, підконтрольній українській владі, працюють 10 комунальних підприємств і одне державне підприємство, які здійснюють централізоване теплопостачання, виробляють, транспортують і постачають теплову енергію.

Теплове господарство області нараховує 117 котелень, де встановлено 369 котлів з сумарною потужністю 761 Гкал/год. Протяжність теплових та парових мереж у двотрубному обчисленні нараховує 392,4 км, з яких ветхих та аварійних – 58,1 км.

В області, як і в цілому по Україні, більшість генеруючого обладнання підприємств великої і малої теплоенергетики технічно і морально зношене, відпрацювало свій ресурс і потребує модернізації та заміни.

Під час засідання було зауважено: ситуація, що склалася на газопостачальному ринку, обумовлює значну залежність України від імпортованого природного газу. Це приводить до високої питомої ваги палива у тарифах на теплову енергію, невідповідність тарифів на газ та теплову енергію для населення закупівельній ціні імпортованого природного газу та підвищення соціальної напруги через необхідність їх підвищення.

«Засобом розв’язання цих проблем є впровадження нових енергоефективних і екологічно чистих технологій та обладнання для комунальної теплоенергетики на основі фундаментальних і прикладних досліджень наукових установ із залученням підприємств галузі», – наголосив заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц.

Ефективне вирішення комплексу зазначених питань можливе лише шляхом розроблення та реалізації актуальної Регіональної програми модернізації систем теплопостачання Луганської області на 2017-2020 роки.

 

Источник http://www.loga.gov.ua/

Последние комментарии