У Кремінній XV пройшов меморіал пам’яті видатного тренера Миколи Кошелєва

Минулих вихідних в Кремінському районі відбувся традиційний для Луганщини відкритий Кубок області з велоспорту на шосе «Меморіал пам’яті заслуженого тренера України Миколи Івановича Кошелєва».

Цьогорічні змагання зібрали близько 50 учасників нашої області. Відкривати обласну першість на Кремінщину завітала начальник відділу фізичної культури та спорту управління молоді та спорту облдержадміністрації, бронзова олімпійська призерка Олімпійських ігор в Сіднеї, вихованка Миколи Івановича, Заслужений майстер спорту України Ірина Янович.

Ірина Янович розповіла спортсменам про свої перші кроки у велоспорті, побажала перемог на змаганнях всіх рівнів та вшанувала пам’ять про свого тренера хвилиною мовчання.

В перший день змагань учасники долали 30 кілометрову дистанцію у гонці-критеріумі – гонці по очкам.

Серед учасників 2002 років народження та молодше перші дві сходинки п’єдесталу пошани посіли сєвєродончани Павло Бондаренко та Кирило Чмирь. З третім результатом фінішував вихованець Кремінської ДЮСШ Андрій Іванов. Слід відмітити і виступ наймолодшого учасника змагань Данила Соколова, який нещодавно повернувся з чемпіонату України (БМХ) (м. Куп’янськ, спортсмен став шостим) і в шосейних перегонах Данило також підтвердив свою майстерність на фінішував одразу за призовою трійцею.

Серед велосипедистів 2000-2001 років народження переможцем став учень ЗОШ№1 Максим Омельчук, друге місце у вихованця Сєвєродонецької ДЮСШ№2 Денис Андрєєв, бронзова нагорода у учня Кремінської школи-гімназії Богдана Кошелєва.

Серед чоловіків з третім результатом фініш перетнув  сєвєродончанин Артем Зуєнко. За крок від найвищого щабеля зупинився Олександр Гардадим, а переможцем став Вадим Тихонов («Динамо-Пальміра»).

Наступного дощового дня гонщики їхали групову гонку на 50 км. Серед наймолодших учасників та учасників 2000-2001 років народження п’єдестал пошани не змінився – це була копія першого дня змагань. А ось серед чоловіків під проливним дощем перемогли креміняни Олександр Гардадим, Сергій Кочеров. Третім став Артем Зуєнко.

Серед дівчат переможцями стали Ірина Твердохлєбова, ІІ місце у Ганни Сапункової, ІІІ місце у Олександри Близнюк.

Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами та медалями управління молоді та спорту облдержадміністрації, призами від Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету та Кремінської районної державної адміністрації.

Довідково: Для Луганської області ім’я Миколи Івановича Кошелєва має вагоме спортивне значення. Саме ним були виховані багато спортсменів високої спортивної майстерності, які прославляли Україну на міжнародних та світових форумах: Віктор Агеєв, Вадим Коденко, Іван Курліщук, Сергій Кошелєв, Володимир Рибін, Ігор Маліков, Ірина Янович.

 

Джерело: Управління молоді та спорту ЛОДА

Последние комментарии