У Станиці Луганській з’явився центр миру

23 вересня голова Луганської державної обласної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у урочистих заходах в рамках Свята Миру та Єдності у смт Станиця Луганська.

Очильник області привітав учасників та гостей свята та наголосив на необхідності ментального переорієнтування населення Луганщини та його переходу до відбудови: «Якщо ми наведемо лад у головах людей, то встановимо й злагоду у нашому регіоні. А його розвиток стане лише питанням часу».

Під час промови Юрій Гарбуз згадав про наших військовослужбовців, що віддали своє життя, захищаючи суверенітет України.

Також, він вручив нагороди особовому складу військової частини В0095. А вдячні станичани подарували командирам підрозділів 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади Збройних Сил України оберіги, зроблені власноруч, та ексклюзивні торти, символізуючі мирне небо над Луганщиною.

Вітаючи військових голова облдержадміністрації зазначив наступне: «Хочу звернутися до всіх, хто мене чує, у тому числі й по той бік лінії розмежування. Декілька днів тому у Мінську було досягнуто згоди щодо двостороннього відводу озброєння. Два дні спокою дали нам надію, що домовленості будуть реалізовані, але сьогодні вночі у Попаснянському районі знову лунали постріли. Проте, я впевнений, що ми повинні рухатися тільки шляхом взаємопорозуміння, щоби наші діти ніколи не дивилися один на одного крізь колючий дріт навколо КПВВ».

Приємним показником початку налагодження стосунків Юрій Гарбуз назвав той факт, що у переміщених вищих навчальних закладах Луганщини вже навчаються 200 студентів з непідконтрольної українській владі території. Він наголосив, що ще один ВИШ – Луганський Національний аграрний університет,  залишається поза межами області – на Харківщині, але він наполягатиме на його поверненні та створить для цього всі необхідні умови.

А згодом Юрій Гарбуз взяв участь в урочистому відкритті стели «Станиця Луганська – серце миру України» та акції «Дерево миру».

Варто зазначити, що у рамках акції керівники територій  висадили 31 дерево – за  кількістю міст та районів Луганської області, як символ її неподільності.

 

Департамент масових комунікацій Луганської облдержадміністрації

Последние комментарии