Нові орієнтири у допомозі учасникам АТО

Прийняття Верховною Радою змін до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» вносить додаткові стимули для роботодавців в питаннях створення нових робочих місць для працевлаштування учасників бойових дій, які звертаються за пошуком роботи до служби зайнятості. Переваги роботодавців – наочні. Реалізація положень Закону сприятиме працевлаштуванню учасників антитерористичної операції, оскільки відповідно до статті 26 Закону України «Про зайнятість населення» роботодавцю, який працевлаштує на нове робоче місце, за направленням Державної служби зайнятості, зазначених осіб, строком не менше ніж на два роки, щомісяця компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Луганська обласна служба зайнятості бере активну участь в підтримці демобілізованих учасників АТО, у їх якомога швидшій соціальній адаптації до мирного життя. У разі звернення спеціалісти надають їм інформацію про актуальні вакансії в будь-якому регіоні України, допомагають у виборі або зміні професії, консультують щодо працевлаштування, у тому числі на тимчасові або громадські роботи, та щодо отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації власної справи, ознайомлюють із законодавством у сфері праці та зайнятості, допомагають складати резюме, відеорезюме та надають будь-яку іншу інформацію в межах своєї компетенції.

Так, протягом січня – липня 2016 року послугами служби зайнятості Луганської області скористались 109 демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, 97,2% з них мали статус безробітного. Працевлаштовано на постійне місце роботи 48 осіб цієї категорії (45 осіб зі статусом безробітного). Отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю та відкрили власну справу 8 осіб з числа демобілізованих учасників АТО. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучені 6 колишніх військовослужбовців та 8 осіб проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості. Служба в Збройних Силах України за контрактом – реальна можливість зайнятості. За сприянням служби зайнятості Луганської області 30 осіб із числа військовослужбовців, які брали участь в АТО прийняті на військову службу за контрактом. Станом на 1 серпня 2016 року на обліку в центрах зайнятості Луганської області перебував 51 безробітний зі статусом учасника АТО.

 

Для уточнюючої інформації звертатися до відділу організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Луганського обласного центру зайнятості: (06452) 2-19-03

 

Луганський обласний центр зайнятості

Последние комментарии