ДФС щоденно оприлюднює реєстри заяв про повернення сум відшкодованого ПДВ

ДФС щоденно оприлюднює реєстри заяв про повернення сум відшкодованого ПДВ

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби України відповідно до діючого законодавства ДФС щоденно оприлюднює на веб-порталі першу частину реєстрів, які містять інформацію про платників, які подали заяви на відшкодування ПДВ, реквізити заяв, суми, заявлені до відшкодування, результати автоматизованої перевірки відповідності визначеним критеріям. Про це повідомив директор департаменту податків і зборів з юридичних осіб ДФС Олексій Лишенко.

За його словами, реєстри містять більше 18 тисяч заяв на відшкодування ПДВ на суму понад 51,2 млрд. гривень.

«Законодавством передбачено ведення двох реєстрів заяв за визначеною урядом формою, що потребує створення спеціального програмного забезпечення. Водночас окремого фінансування на створення такого програмного забезпечення в кошторисі ДФС на 2016 рік не передбачено», – розповів Олексій Лишенко.

Посадовець відзначив, що фіскальна служба протягом 2015-2016 року неодноразово зверталася до Міністерства фінансів України з пропозиціями щодо додаткового фінансування ІТ-потреб. Наразі вони ще не підтримані.

«Для забезпечення дотримання визначених законодавчих норм, в рамках покрокового виконання дорожньої карти реформ ДФС та оприлюднення на веб-порталі служби двох частин реєстрів наразі здійснюються роботи щодо створення відповідного програмного забезпечення у рамках виконання договору стосовно послуг із супроводження, технічної підтримки та адаптації ІТС «Податковий блок», – зазначив Олексій Лишенко.

За його словами, після завершення тестування розробленого програмного забезпечення буде оприлюднена перша та друга частина Реєстрів у повному обсязі.

Нагадаємо, що з 1 лютого 2016 року набрали чинності зміни до Податкового кодексу України, якими запроваджено ведення двох реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування платникам податку.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2016 року № 68 «Про затвердження Порядку ведення реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість» затверджено форми Реєстрів, які складаються з двох частин. 

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии