В Сєвєродонецьку жінок-ВПО запрошують на форум-театр

В Сєвєродонецьку жінок-ВПО запрошують на форум-театр

26-28 серпня київська ГО “Театр для діалогу” запрошує жительок Донецької та Луганської областей говорити про жіночий досвід переживання бойових дій, вимушеного переселення та примирення в Сєвєродонецьку в рамках майстерні з форум-театру.

“Роблячи опитування для проекту, ми зрозуміли: минуло вже два роки з тих часів, коли багато жінок покинули свої домівки в Донецькій та Луганській областях та в Криму та були змушені будувати життя з нуля на новому місці. Деякі з них облаштувалися, їх підтримали, і тепер вони самі готові допомагати”, — підкреслюють організатори.

“Іншим все ще складно знайти роботу та недороге житло, забезпечити стабільне та якісне навчання дітям, створити нове коло друзів. Ці та інші складності — проблеми кожної окремої жінки, чи вони спільні? Їхнє вирішення залежить від зусиль кожної окремо, чи їх треба вирішувати спільно? Чи розуміють жителі приймаючих спільнот, із чим зіштовхнулися ці жінки після переселення? Наша майстерня — це безпечний простір, в якому ви зможете спокійно розібратися в собі, а також спільно досліджувати такі питання”, — відмічають театрали.

У майстерні зможуть взяти участь 20 жінок із досвідом або вимушеного переселення, або громадської діяльності та волонтерства на підтримку ВПО та місцевих спільнот.

Команда “Театру для діалогу” допоможе учасницям створити форум-виставу та відео-роліки про їхні історії, погляди та потреби. Після показу форум-вистави у Сєвєродонецьку відбудеться також круглий стіл для обговорення ролі жінок у примиренні та побудові діалогу в суспільстві.

Участь у майстерні безкоштовна і відкрита для жінок з досвідом вимушеного переміщення, що проживають у Луганській та Донецькій областях, а також для місцевих активісток, суспільних та політичних діячок, журналісток та волонтерок, що працюють з ВПО. Для участі необхідно заповнити анкету за посиланням до 19 серпня включно.

“Ми чекаємо на вас незалежно від вашої етнічності, політичних поглядів, віку та інших якостей. Ми також будемо раді бачити матерів з дітьми. Будь ласка, повідомте нам, якщо вам необхідний простір для вашої дитини на час вашої зайнятості на майстерні”, — відмічає команда театру.

Учасницям з інших міст організаторки відшкодовують вартість проїзду, забезпечують проживання та харчування в Сєвєродонецьку на час проведення заходів.

Майстерню та показ форум-вистави проведуть спеціалістки з театру для спільнот Оксана Потапова та Ніна Ходорівська.

Проект реалізовується в Сєвєродонецьку, Дніпрі та Івано-Франківську ГО “Театр для діалогу” за технічної та фінансової підтримки ООН Жінки. У Сєвєродонецьку партнером проекту виступає благодійна організація “Благодійний фонд” “Восток-СОС”.

 

Джерело: Соцпортал

Последние комментарии