Луганська регіональна організація офіційно зареєстрована та діє

2 серпня відбулося засідання секретаріату Луганської регіональної організації Національної спілки журналістів України.

На порядку денному було питання прореєстрацію організації та відкриття банківського рахунку, оренду приміщення, про підготовку проектів для розвитку організації та роботу з проектом ПРООН, про співробітництво з громадськими організаціями. Також члени секретаріату розглянули питання створення списків членів НСЖУ, створення Луганської первинної організації НСЖУ, та питання щодо пропагандистів «ЛНР», які на сьогодні носять звання «Заслужений журналіст України».

Про реєстрацію організації розповіла Тетяна Вергун, голова спілки. Вона поділилася про те, що реєстрація затяглася у зв’язку з новими вимогами законодавства. Найменування організації відповідно вимогам закону звучить так: Творча спілка (інша професійна організація «Луганська регіональна організація Національної спілки журналістів України».

Тетяна Вергун доповіла присутнім про моніторинг благодійних фондів, проведений протягом року та підготовку проектів для розвитку організації. На сьогодні організація, крім основної діяльності з захисту прав журналістів, запланувала роботу з висвітлення діяльності патрульної поліції, більш детальне знайомство з роботою місії ОБСЄ на Луганщині, співпрацю з місцевими організаціями, в тому числі проведення з ГО «За Сєвєродонецьк» виставки дитячих фотографій «Україна в об’єктиві юних фотографів». Секретаріатом вирішено винести пропозиції щодо співпраці на розгляд Правління ЛРО НСЖУ.

Почалася активна співпраця з ПРООН в рамках соціального проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Організації вже надано техніку для роботи. В квітні було отримано від ПРООН два диктофони, фотоапарат та диск, в липні – принтер та два ноутбуки. Тетяна Вергун запропонувала зробити карту історій успіху для висвітлення журналістами найбільш цікавих історій з покращення життя громади.

Розглянули питання щодо створення списків членів НСЖУ. Тетяна Вергун доповіла, що відновлено стару базу луганської організації НСЖУ, буде зроблено звірку з новими списками, щоб кожен журналіст не залишився без уваги.

Олена Особова внесла пропозицію щодо створення у Сєвєродонецьку Луганської первинної організації НСЖУ, у зв’язку з тим, що багато журналістів, що виїхали з окупованої території зараз перебувають в Сєвєродонецьку.

У журналістів Луганщини багато проблем, в тому числі відсутність житла. Тетяна Вергун запропонувала зібрати всіх журналістів щодо проблем з житлом у ЛРО НСЖУ та почати сумісно вирішувати питання. «Враховуючи ситуацію, що за законом «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», журналісту належить мати додаткову житлову площу для роботи у кількості 10 квадратних метрів, необхідно звернутись до органів державної влади та благодійних фондів для вирішення цього питання», - зауважила Тетяна Вергун.

Також було розглянуто питання щодо пропагандистів, які працюють на окупованій території, багато разів порушували журналістську етику, але і досі є «Заслуженими журналістами Україні». Це питання вирішено розглянути на засіданні Правління ЛРО НСЖУ.

Последние комментарии