Проведено документування руйнувань, спричинених вчорашніми обстрілами з боку незаконних збройних формувань

Проведено документування руйнувань, спричинених вчорашніми обстрілами з боку незаконних збройних формувань

Сьогодні представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та спостерігачами однієї з груп української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) проведено документування руйнувань спричинених вчорашніми обстрілами з боку незаконних збройних формувань ОРЛО в селищі міського типу Станиця Луганська.

Як вже повідомлялося, напередодні, близько десятої години вечора чотирнадцятого липня бойовики відкрили вогонь по житловому сектору цього населеного пункту та продовжили цю провокацію з 00.02 год. до 00.35 год. наступного дня.

Українська сторона СЦКК також передала міжнародним партнерам результати проведеної роботи представниками інших спостережних груп, які працювали в інших населених пунктах, що зазнали ворожих нападів впродовж попередньої доби.

Зокрема, фотографічне підтвердження застосування незаконними збройними формуваннями ОРДО забороненого Мінськими угодами озброєння, а саме - артилерійських систем калібру 122 мм в Красногорівці та наслідки мінометного обстрілу Авдіївки, де міною калібру 82мм було пошкоджено житловий будинок та приватне домогосподарство.

 

Прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Віталій Іванов

Последние комментарии