Основні зміни у сфері РРО

1. Набули чинності вимоги використовувати РРО для єдинників 2ї групи і терміналів самообслуговування (ПТКС).

 2. Закінчився перехідний період для переведення ЕККА (касових апаратів) на почекову передачу даних.

Отже, у 2016 році застосовувати касові апарати або інші РРО зобов'язані: 

  • Підприємці - платники єдиного податку, що приймають оплати готівкою, платіжними картами, жетонами та ін .: III групи єдиного податку - з 1 липня 2015 року, а II групи - з 1 січня 2016 р. В основному це стосується магазинів, ларьків, інтернет- магазинів, служб доставки, ресторанів, кафе, барів, сервісних центрів, салонів краси, SPA, спортзалів та інших закладів, що пропонують товари та послуги населенню або іншим ФОП.

  • Підприємства, які торгують пивом та іншими спиртними напоями. Навіть якщо оборот такого підприємства не досягає 1 млн. грн., то для отримання ліцензії на продаж необхідно подати інформацію про придбаний і встановлений РРО.

  • Апарати самообслуговування і вендингові машини, що приймають готівкові платежі (небанківські платіжні термінали, водомати, кофематов та ін.).

  • Підприємства, що працюють на загальній групі оподаткування та приймають готівкові платежі, зобов'язані застосовувати РРО в будь-якому випадку.

Дозволяється не використовувати касовий апарат (РРО):

  • Фізособам-підприємцям (ФОП) на єдиному податку (будь-якої групи), що поки не досягли обороту 1 млн.грн. у календарному році.

  • Всім ФОП-єдинникам 1ї групи, а також підприємцям, які працюють на ринку; об'єктам мілкороздрібної роз'їзної торгівлі.

  • У деяких інших випадках: при продажу квитків, при продажу товарів власного виробництва (поза магазинами і закладами громадського харчування), у шкільних буфетах, при здійсненні банківських операцій і в деяких інших випадках (див. повний перелік в п.9.2. Закону про РРО).


ДПІ у м. Сєвєродонецьку

ф

Последние комментарии