Технічні вимоги до касових апаратів та фіскальних реєстраторів у 2016 році

1 січня 2016 завершився перехідний період для доопрацювання або заміни існуючої касової техніки на таку, що забезпечує подання по електронних каналах зв'язку електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.

Ще кілька років тому всі РРО друкували паперові копії чеків, які надавалися в податкову і зберігалися протягом 3 років. За період 2011-2016 рр. в ході фіскальної реформи вся звітність була переведена в електронну форму - зараз будь-який РРО повинен бути підключений до Інтернет і надсилати звітні дані до ДФС про кожний проведений чек.

Таким чином, на підставі «Закону про застосування реєстраторів розрахункових операцій (№ 569-VIII від 01.07.2015)»:

  • Перехідний період завершено: з 2016 року забороняється використовувати РРО, які не підтримують почекову передачу даних - тобто з розділу II ДержРеєстру РРО будуть виключені моделі касових апаратів і фіскальних реєстраторів в тих версіях, які не підтримують ці вимоги. Моделі зі знаком * в ДержРеєстрі РРО з 1 січня 2016 г - «поза законом»;

  • Якщо у вас встановлена стара модель касового апарату, і ви хочете використовувати її надалі, то необхідне його доопрацювання до версії з почековою передачею. Замовити таку доробку можна в Центрі сервісного обслуговування (ЦСО), з яким укладено договір про сервісне обслуговування касового апарату, або в сервісному центрі виробника РРО. Зверніть увагу, що не всі касові апарати можуть бути доопрацьовані - уточнюйте можливість у виробників. Наприклад, серед популярних в Україні касових апаратів DATEKC доопрацьовані можуть бути моделі: Datecs MP-50 Junior, Datecs MP-50 Junior UP, Datecs MP-50, Datecs MP-50 DEU, Datecs NEON, Datecs MP-550.

 

  • Порушення чреваті штрафом: у випадку, якщо контрольна стрічка не надрукована або не створена в електронній формі на РРО, або виявлено спотворення даних про проведені розрахункові операції, інформація про які міститься на контрольній стрічці, створеній в електронній формі, тепер передбачається відповідальність у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии