Податковою міліцією викрито центр мінімізації, діяльність якого завдала шкоди бюджету на 10 млн. гривень

Як повідомили упрес-службі Державної фіскальної служби України співробітниками податкової міліції  в ході проведення операції „Рубіж-2016” та розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ст. 205 КК України, припинено діяльність центру мінімізації, організованого групою осіб.

З’ясувалося, що зазначені особи протягом 2015-2016 років, використовуючи підконтрольні їм і транзитні суб’єкти господарської діяльності, здійснювали операції з імпорту продуктів харчування з країн Європи на митну територію України. При цьому для митного оформлення надавався підроблений комплект документів, в якому вартість товарно-матеріальних цінностей була значно занижена.

У подальшому частина імпортованих товарно-матеріальних цінностей реалізовувалась на внутрішньому ринку України за готівку. Такі махінації дозволили низці фіктивних підприємств, залучених до незаконних схем, неправомірно сформувати податковий кредит з ПДВ на 4,3 млн. гривень.

Загальний обсяг операцій за 2015-2016 роки склав понад 100 млн. гривень. Ймовірні втрати бюджету 10 млн. гривень.

У ході проведених заходів здійснено обшуки в офісному та складському приміщеннях, які використовувались для здійснення злочинної діяльності, під час яких вилучено 198 тис. гривень готівкою, 26 печаток підконтрольних СГД – нерезидентів, імпортерів та підприємств ризикових категорій, первинні бухгалтерські документи та чорнові записи, які свідчать про реальний обсяг проведених операцій.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии