«Системний підхід до співпраці з роботодавцями»

Служба зайнятості  у Станично-Луганському районі активно співпрацює з роботодавцями. Насамперед, це допомога підприємствам в укомплектуванні кадрами, в тому числі шляхом компенсації єдиного внеску на новостворене робоче місце та компенсації оплати праці внутрішньо переміщених осіб, укладання договорів про направлення безробітних громадян на громадські роботи, стажування на робочому місці тощо.

27 травня Станично-Луганським районним центром зайнятості організовано та проведено семінар з керівниками підприємств на тему: «Сучасна служба зайнятості та її можливості в частині укомплектування роботодавців кваліфікованим персоналом».

У роботі семінару взяли участь 12 керівників підприємств району.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Гаманєнко Ю.М. ознайомила присутніх зі схемою механізму компенсування єдиного внеску роботодавцю відповідно до Порядку нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від 20.04.2015р. №449 та з порядком надання довідок про нараховану та виплачену заробітну плату особі, працевлаштованій за направленням центру зайнятості, використання робочого часу працівника та сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Гаманєнко Ю.М. доповіла присутнім про те, що з 26.09.2015р. набула чинності Постанова Кабінету міністрів України від 08.09.2015р. №696 «Про затвердження Порядку здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб».

До заходів сприяння зайнятості належить:

компенсація витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб;

компенсація витрат роботодавця, який працевлаштовує зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, на перепідготовку та підвищення кваліфікації таких осіб.

Заходи із сприяння зайнятості можуть проводитись окремо або одночасно стосовно кожної внутрішньо переміщеної особи.

Провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Стєхіна О.В. ознайомила присутніх з організацією громадських та інших робіт тимчасового характеру. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру запрошуються громадяни, які не мають роботи, а також зайняті трудовою діяльністю, які виявили бажання працювати у вільний від основної роботи час, учні та студенти – у вільний від навчання час, пенсіонери, інваліди. На осіб, зайнятих на громадських та інших роботах тимчасового характеру, поширюються державні соціальні гарантії, передбачені чинним законодавством.

Під час засідання виступила начальник відділу активної підтримки безробітних Ачкасова Н.С., яка проінформувала роботодавців щодо послуг центру зайнятості з професійної підготовки та перепідготовки за робітничими професіями на замовлення роботодавців. У Станично-Луганському районному центрі зайнятості склалася достатньо чітка система навчання та перенавчання шукачів роботи на замовлення роботодавців під конкретне робоче місце, в рамках якої центр зайнятості допомагає громадянам одержувати конкурентоспроможну професію та задовольнити потреби роботодавців в робочій силі. Позитивним є те, що районний центр зайнятості під час організації професійної підготовки та перепідготовки безробітних осіб керується принципом обов’язкового працевлаштування безробітних після проходження навчання.

 

 

Ю.Гаманєнко, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Станично-Луганського районного центру зайнятості

Последние комментарии