Вчора відбулося 5 обстрілів з боку бойовиків - у Станиці Луганській та у Попаснянському районі

Вчора відбулося 5 обстрілів з боку бойовиків - у Станиці Луганській та у Попаснянському районі

«Минулої доби на лінії фронту з’явилася нова «гаряча точка» – село Новоселівка Друга Ясинуватського району Донецької області, що на північний схід від Авдіївки. Противник здійснив спробу штурму нашого опорного пункту», - повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. За минулу добу у районі проведення АТО 5 українських військових загинули, 4 отримали поранення.

На Донецькому напрямку за минулу добу бойовики випустили по українських позиціях понад 230 мін і понад 150 артснарядів. Вогонь вівся зі 122-мм гаубиць. «Артобстріли окупантів були спрямовані по наших позиціях в Авдіївці та Опитному, а мінометні відбулися по всьому фронту», - деталізував полковник Мотузяник. Увечері у Новоселівці Другій українські війська відбили напад  ДРГ бойовиків. Бій тривав близько півгодини. «Окрім вищезгаданих населених пунктів, вчора дуже неспокійно було в Луганському, а також на позиції «Шахта Путилівська». Натомість у Зайцевому, Майорську та прилеглих районах вчора було абсолютно спокійно», - розповів речник АПУ з питань АТО. Усього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 12 обстрілів бойовиків, майже всі – із застосуванням важкого озброєння, та 1 бойове зіткнення.

На Луганському напрямку вчора відбулося 5 обстрілів з боку бойовиків - у Станиці Луганській та у Попаснянському районі. «У Станиці згорів 2 поверх житлового будинку та постраждала будівля РДА», - додав речник АПУ з питань АТО.

Інтенсивність вогню з боку бойовиків на Маріупольському напрямку значно знизилася. Обстріли з боку незаконних збройних формувань тривають по всьому фронту від Красногорівки до Широкиного. Поблизу Новотроїцького бойовики двічі обстріляли з мінометів позиції сил АТО. «Всього на Маріупольському напрямку вчора було 12 ворожих обстрілів. У разі необхідності сили АТО неодноразово відкривали вогонь у відповідь», - зазначив полковник Мотузяник.

Последние комментарии