День вишиванки

День вишиванки

День вишиванки – всеукраїнське свято, символ, який єднає українців, не залежно від мови, якою вони спілкуються, і місця, де проживають.Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитогоодягу.

Цьогоріч День вишиванки в Україні відзначається 19 травня і святкова хода пройде по всій Луганській області. Луганська обласна служба також приєднується до свята і бере участь у «вишиваній ході», патріотичних фотосесіях та флешмобах, співробітники міських та районних центрів зайнятості ведуть прийом громадян, одягнувшись в національний український одяг – вишиванку, символ єдності українського народу.

Ввечері на мешканців області чекають святкові концерти, на площі Перемоги перед Луганської облдержадміністрацією відбудеться створення живого ланцюгу єдності України, який простягнеться від площі Перемоги до Сєвєродонецького міського Палацу культури.

Також у всіх містах та районах області відбувається маса цікавого: виступи місцевих співочих та танцювальних груп; виставки вишиванок; встановлення рекорду області за кількістю людей у вишиванках; спартакіади у вишиванках, збір речей, листів, малюків, коштів для наших Воїнів тощо.

 

Последние комментарии