На Луганському напрямку бойовики тричі порушили режим тиші

На Луганському напрямку бойовики тричі порушили режим тиші

За минулу добу внаслідок бойових дій у зоні АТО жоден український військовослужбовець не загинув і не отримав поранення. «Противник знову почав використовувати важке озброєння – міномети. Минулої доби відбулося 3 таких інциденти, по наших позиціях випущено понад 20 мін», – повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Маріупольському напрямку бойовики здійснили 8 обстрілів на лінії фронту від Мар’їнки до Широкиного. «Зокрема, у Березовому, де ворог застосував міномети, сили АТО були змушені відкрити вогонь у відповідь», – зазначив Олександр Мотузяник. На Донецькому напрямку незаконні збройні формування 4 рази порушили режим тиші – у Луганському, Зайцевому  та Авдіївці, де здійснили один обстріл з міномета. На Луганському напрямку бойовики тричі порушили режим тиші – у Щасті та у Попаснянському районі.

За повідомленням Генерального управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ)  бойовики так званої «5-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу ДНР» вчора втратили одного бійця загиблим та одного пораненим. «Також бойовики так званого «9-го окремого штурмового полку морської піхоти 1-го армійського корпусу ДНР» у Новоазовську намагалися влаштувати самосуд над російським кадровим офіцером Аюром Галановим, який привіз окупантам старі набої низької якості», – зазначив речник АПУ з питань АТО. Крім того, повідомляють, що двоє бойовиків із загону, що розташований у Дебальцевому, намагалися дезертирувати, але їх затримали новоприбулі солдати національної гвардії РФ.

У Волноваському районі Донецької області українські військові знайшли підбитий танк Т-72 російського виробництва.  «Неподалік танка також знайдено заборонені протипіхотні міни ПМН «Чорна вдова» та «Лєпєсток», – зазначив Олександр Мотузяник.

Правоохоронці виявили у зоні АТО 4 схованки зі зброєю. Поблизу Торецька зі схрону вилучили автомат Калашникова з 300 набоями до нього, 2 гранати до гранатомета РПГ-7, протипіхотну міну МОН-50, гранати Ф-1 та РГН та 8 гранат до підствольного гранатомета. У Слов’янську знайшли схрон із автоматом Калашникова і гранатою. У селі Семігір’я Бахмутського району Донецької області у схованці виявили гранатомети різних модифікацій, 16 гранат РГД-5 та Ф-1 та велику кількість набоїв. Ще в одному схроні у Луганській області знайшли гранатомет РПГ-26 та капсуль-детонатори. Крім того, незаконну зброю виявили у Запоріжжі. «Під час обшуку у квартирі поліцейські знайшли гвинтівку з оптичним прицілом та пристроєм беззвукової стрільби, набої, 10 ножів, залізний стилет. Встановлено, що зловмисник намагався торгувати не лише зброєю, а й наркотиками», – повідомив Олександр Мотузяник.

Последние комментарии