Платники акцизного податку, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами подають звіт в електронній формі щомісяця до 10 числа за основним місцем обліку

ДПІ у м. Сєвєродонецьку у зв’язку з набранням чинності 21.04.2016 Наказу Міністерства фінансів України від 11.02.2016 № 49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення» інформує, що статтею 16 Закону № 481 встановлено, що суб’єкти господарювання, які отримали передбачені цим Законом ліцензії, подають до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом Міністрів України видавати такі ліцензії, щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів за формою, встановленою цим органом.

Суб’єкти господарювання, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями незалежно від форми власності подають в електронній формі до органів ДФС за основним місцем обліку - Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі за формою №1-РА. Одиницею виміру, яка застосовується при складанні Звіту № 1-РА, є  тисяч декалітрів (тис. дал). Інформація у розрізі контрагентів подається згідно з розділами ІІ та ІІІ Звіту № 1-РА.

Суб’єкти господарювання, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами незалежно від форми власності подають в електронній формі до органів ДФС за основним місцем обліку - Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі за формою №1-РТ.Одиницею виміру, яка застосовується при складанні Звіту № 1-РТ, є  млн штук або тонни.

У разі якщо суб’єкт господарювання має в своєму складі структурні одиниці, які не є юридичними особами Звіт № 1-РА (1-РТ) заповнюється в цілому щодо підприємства з урахуванням усіх структурних одиниць (якщо суб’єкт господарювання має більше 1 ліцензії, то у графі «Реєстраційний номер ліцензії» зазначається загальна кількість ліцензій, графа «строк дії ліцензії» не заповнюється).

Звіт в електронній формі подається засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством, як передбачено для податкової звітності. Заповнення форм звітів здійснюється з використанням кодів продукції та кодів адміністративно-територіальних одиниць згідно з додатком до наказу Міністерства фінансів України від 11.02.2016 року № 49. Встановлені Коди продукції містять 84 види продукції, зокрема, до переліку входить і пиво.

Крім цього, розроблено електронні формати за новими формами, які розміщено на офіційному веб-сайті ДФС (розділ «Електронна-звітність»-«Платникам податків про електронну звітність»-«Інформаційно-аналітичне забезпечення»-«Реєстр електронних форм податкових документів») для використання розробниками систем підготовки звітності.

В цьому ж розділі будуть викладені доопрацьовані безкоштовні програмні забезпечення для можливості формування, підписання та подання нових форм, починаючи з 01.05.2016.

Відповідно до абзацу вісімнадцятого частини другої статті 17 із змінами, внесеними згідно із Законом України від 12.08.2014 р. N1638-VII Закону № 481 - неподання чи несвоєчасного подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом Міністрів України видавати відповідні ліцензії, - у розмірі 17000 гривень.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

 

Заступник начальника

ДПІ у м.Сєвєродонецьку

ГУ ДФС у Луганській області                                                                          Л.Г. Кім

  

Последние комментарии