Луганщину напередодні 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі відвідали військовий оркестр і виставка ретротехніки

Луганщину напередодні 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі відвідали військовий оркестр і виставка ретротехніки

7 травня, з нагоди відзначення 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та в рамках цивільно-військового співробітництва Міністерства оборони України на Луганщину завітав автопробіг раритетної військової техніки, повідомляє прес-служба ЛОДА.

До складу учасників заходу увійшли представники Національного військово-історичного музею Збройних сил України, військово-музичного управління Сухопутних військ Збройних сил України, волонтери, артисти, реконструктори. Ними заплановано проведення виставок, концертів для ветеранів та жителів області, покладання квітів до пам’ятних місць області.
У виставці представлені вантажний автомобіль «Шевроле», мотоцикли, макети стрілецької зброї та зразки уніформи часів Другої світової війни.

Свій маршрут в Луганській області автопробіг розпочав з м. Лисичанська. Наступним у графіку став Сєвєродонецьк, надалі в планах у організаторів ще візити в Старобільський та Станично-Луганський райони.

В обласному центрі захід відбувся на площі Перемоги. Його відвідав голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. Він привітав учасників автопробігу, взяв участь у покладанні квітів до пам’ятника Переможцям, поспілкувався з містянами та гостями. Звертаючись до присутніх, Юрій Гарбуз підкреслив, що залучення підростаючого покоління до рідної історії на конкретних та яскравих прикладах є важливим елементом виховання справжніх патріотів і громадян.

У свою чергу організатори автопробігу розповіли, що головною метою заходу є інформування жителів області щодо місця та ролі українського народу у Другій світовій війні, донесення об’єктивної та правдивої інформації про події тих часів.

Последние комментарии