У школах Попаснянського району провели профорієнтаційні уроки

У школах Попаснянського району провели профорієнтаційні уроки

У школах Попаснянського району провели профорієнтаційні уроки за участю представників Луганського обласного центру зайнятості та Східноукраїнського національного університету імені В.Даля.

Для того, щоб допомогти дітям зорієнтуватися в світі професій, визначити їх професійну направленість, 21 квітня 2016 року спеціалісти Попаснянського районного центру зайнятості відвідали Попаснянську багатопрофільну гімназію №25, Попаснянську загальноосвітню школу №21 та провели профорієнтаційні уроки на тему: «Вибір майбутньої професії». Заходи було проведено за участю представників Луганського обласного центру зайнятості Тетяни Шалль та представників Східноукраїнського національного університету імені В.Даля. Близько 45 учнів отримали корисну та цікаву для себе інформацію.

Провідні спеціалісти центру зайнятості розповіли старшокласникам про актуальні професії місцевого ринку праці, ознайомили їх з формулою вдалого вибору професії, типами професій, а також з помилками, які виникають у школярів під час вибору майбутньої спеціальності. Учням також розповіли про послуги Державної служби зайнятості та про можливості професійного навчання за направленням центру зайнятості. Представники Східноукраїнського національного університету імені В.Даля презентували свій навчальний заклад та вступну кампанію 2016 року.

Профорієнтаційні заходи допоможуть школярам більш серйозно та відповідально поставитися до професійного вибору, замислитися про необхідність від мрій та фантазій про майбутнє переходити до реальних дій, пов'язаних з професійним самовизначенням, вибором напрямку подальшого навчання та підготовкою до дорослого самостійного життя. У кінці зустрічі Тетяна Шалль всім присутнім побажала : «Вірно вибрати професію та приносити людям радість своєю працею».

Последние комментарии