Як найти роботу, якщо вам за 55 років

 Як найти роботу, якщо вам за 55 років

19 квітня у Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості відбувся «Профконсультаційний семінар для осіб старше 55 років».

Мета проведення семінару: підвищення внутрішньої мотивації людей передпенсійного віку до активного і зацікавленого пошуку роботи.

Фахівці центру зайнятості розповіли особам зрілого віку про соціальні послуги безробітних осіб, які перебувають на обліку у центрі зайнятості, та як  подолати бар`єри щодо працевлаштування, про шляхи формування перспективного бачення свого професійного майбутнього.

Вони відмітили, що залучення осіб до активних форм зайнятості є одним з способів вирішення проблеми працевлаштування незайнятих осіб, в тому числі осіб старше 55 років. Сєвєродонецький міський центр зайнятості надає можливість безкоштовно пройти навчання за професіями, які користуються попитом на ринку праці та підвищити кваліфікацію, пройти стажування на робочому місці, отримати ваучер на навчання та гранти для започаткування або відновлення власної справи, прийняти участь у громадських роботах.

При пошуку роботи важливе значення має уміння вдало презентувати себе на співбесідах з роботодавцем. Участь у тренінгах «Співбесіда з роботодавцем» та «Складання резюме», які проводять фахівці центру зайнятості, надасть особам нових знань, вмінь та навиків у подальшому працевлаштуванні. Людям, які володіють актуальними на ринку праці  професійними навиками, простіше віднайти підходящу роботу в порівнянні з тим, хто має недостатню або застарілу підготовку. Технічний розвиток та економічна нестабільність суспільства роблять не актуальною установку «одна професія на все життя».

Тому служба зайнятості надає безробітним особам безкоштовно пройти професійне навчання або підвищити свою кваліфікацію в учбових закладах в т.ч. у центрах професійно-технічної  освіти державної служби зайнятості та отримати ваучер на навчання за професіями які користуються попитом на ринку праці.  

Люди предпенсійного віку – активні та сучасні люди, які хочуть і можуть принести багато користі на тій посаді, за якою шукають роботу, завдяки своєму досвіду та новим професійним знанням.

                 

 

 

Інформація направлена Сєвєродонецьким міським центром зайнятості

 

В.о директора  центру зайнятості                                                         Л.Л.Лугова

Последние комментарии