Платники акцизного податку, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами подають звіт в електронній формі щомісяця до 10 числа за основним місцем обліку

ДПІ у м. Сєвєродонецьку повідомляє: відповідно до наказу № 49 від 11.02.2016 р. «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення».

Наказ МФУ від 11.02.2016 р. № 49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 03 березня 2016 р. за N 340/28470 набирає чинності з 22 квітня 2016 року.

 Суб’єкти господарювання, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями незалежно від форми власності подають в електронній формі до органів ДФС за основним місцем обліку - Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі за формою №1-РА. Суб’єкти господарювання, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами незалежно від форми власності подають в електронній формі до органів ДФС за основним місцем обліку - Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі за формою №1-РТ.

Звіт в електронній формі подається засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством, як передбачено для податкової звітності.

У разі якщо суб’єкт господарювання має в своєму складі структурні одиниці, які не є юридичними особами, Звіт заповнюється в цілому щодо підприємства з урахуванням усіх структурних одиниць. Заповнення форм звітів здійснюється з використанням кодів продукції та кодів адміністративно-територіальних одиниць згідно з додатком до наказу Міністерства фінансів України від 11.02.2016 року № 49. Встановлені Коди продукції містять 84 види продукції, зокрема, до переліку входить і пиво.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 16 Закону України від 19.12.1995 № 481/95-ВР "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" суб'єкти господарювання, які отримали передбачені цим Законом ліцензії, подають до органів ДФС за місцем реєстрації щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва й/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Це правило поширюється й на нові звіти заформами №№ 1-РА, 1-РТ.

Звіт складається окремо за кожний місяць та до 10 числа місяця, що настає за звітним, подається до органів ДФС за основним місцем обліку суб’єкта господарювання.

Порядок заповнення форми звіту розміщено на офіційному веб-порталі ДФС: http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/nakazi/67556.html.

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку                                                                         

Последние комментарии