Міський фестиваль дитячої та юнацької творчості «Діти – майбутнє України!»

Міський фестиваль дитячої та юнацької творчості «Діти – майбутнє України!»

13 квітня в КУ «Міський Палац культури» відбувся фестиваль дитячої та юнацької творчості «Діти – майбутнє України!».

Справжнє свято дитинства, творчості, добра та щирої любові до рідного краю. Цей фестиваль – своєрідний творчий звіт навчальних закладів міста для самих себе, педагогів, батьків та громади.

Організатор фестивалю – відділ освіти Сєвєродонецької міської ради та Сєвєродонецький міський Центр дитячої та юнацької творчості. У проведенні фестивалю було задіяно також: відділ культури міської ради (начальник К.В. Бойкова), КУ «Міський Палац культури» (директор О.В. Гринько) тощо.

На участь у міському фестивалі до оргкомітету були надані заявки усіх шкіл та позашкільних закладів міста. Загальна чисельність учасників трьох турів огляду-конкурсу склала понад 1000 осіб. Номера вражали своїм різноманіттям. В гала-концерті фестивалю були представлені 17 навчально-виховних закладів (СЗШ № 6, 4, 18, 8, 10, 13, 11, 5, 16, 12, 1, ССШ №17, Борівський НВК, НВК, ліцей, гімназія), 3 позашкільних заклади (Сєвєродонецький міський Центр дитячої та юнацької творчості та Сєвєродонецький дитячо-юнацький комплекс «Юність», Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді), 2 дошкільні навчальні заклади (ДНЗ №19, № 26/2), це понад 400 осіб - переможці фестивалю. Також взяли участь у фестивалі наші друзі – учні 1 та 2 загальноосвітніх шкіл селища Петрівське Станично-Луганського району.

Зала Палацу культури в цей день була заповнена галасливою дітворою, молоддю, батьками, громадою міста. Фестиваль вже давно став надзвичайною подією справжнього художньо-естетичного мистецтва у місті.
 
Кожен рік фестиваль удосконалюється. І в цьому році у фестивалі вперше взяли участь дошкільні навчальні заклади: ДНЗ №19, 26. Вперше були виготовлені спеціальні бланки нагород. Вперше в Положенні доповнено участь переможців всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів, які також отримали Дипломи, нагороди, а головне, отримали кубок «Зірка фестивалю «Діти – майбутнє України!» - 2016». А кожен переможець за зайняте І, ІІ, ІІІ місце отримав цінний подарунок, які було надано відділами освіти та культури Сєвєродонецької міської ради. Знайшлися подарунки і для наших друзів – учнів Петрівської школи.
 
На творчий звіт художніх аматорських колективів міста були запрошені поважні гості – в.о. міського голови, секретар міської ради Григорій Валентинович Пригеба, начальник відділу освіти Ольга Григоріївна Каширіна, начальник відділу культури Кристина Володимирівна Бойкова, представники відділу освіти, директори шкіл та позашкільних закладів, завідуючі дошкільними закладами, керівник Проекту
 
«Економічне та соціальне відновлення Донбасу» Мустафа Різаєвич Саіт-Маметов, радник Програми розвитку ООН Ганна Олександрівна Борова (які, до речі, також прийшли з подарунками, призами глядацьких симпатій і вручили їх дошкільним навчальним закладам та гостям нашого фестивалю)
 
Програма творчого звіту була яскрава та насичена. У холі глядачів зустрічав зразковий колектив духовий оркестр Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості.
 
 
Н. Буряк, директор Сєвєродонецького міського  Центру дитячої та юнацької творчості

Последние комментарии