Попаснянський район на шляху відновлення

Попаснянський район на шляху відновлення

У Попаснянському районі відбулась офіційна передача об’єктів водопостачання, відновлених за підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста, за участю заступника голови Луганської облдержадміністрації Сергія Хлякіна. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Пошкоджені в результаті обстрілів насосна станція «Занівська» у селі Тошківка та насосна станція вагоноремонтного заводу у Попасній працювали у складних умовах, намагаючись забезпечити водою понад 16 тис. жителів.

За останні кілька місяців Міжнародний Комітет Червоного Хреста сприяв відновленню цих двох станцій, що були передані комунальному підприємству «Попаснянський районний водоканал».

Загалом були проведені таки роботи: відновлення пошкодженої снарядом фронтальної стіни, даху, заміна вікон на станції «Загівська»; укріплення структури даху, відновлення його частини, заміна вікон на насосній станції вагоноремонтного заводу; надано 420 метрів труб діаметром 600 та 1200 мм, екскаватор та пальне для земляних робіт для ремонту пошкоджень магістрального водогону поблизу с. Карбоніт тощо.

Попри успіхи кампанії з відновлення водопостачання в Попаснянському районі, роботи ще не завершені. Сотні метрів водопровідних труб, що проходять уздовж лінії зіткнення, потребують заміни. Крім відновлювальних робіт, Міжнародний Комітет Червоного Хреста продовжує надавати хімічні реактиви для Західної фільтрувальної станції. З літа 2015 року були надані близько 200 тонн хлору, понад 100 тонн активованого вугілля, понад 200 тонн сульфату алюмінію. Це забезпечило вихід чистої води для понад 350 тис. громадян, які живуть по обидві сторони від лінії розмежування.

Планується ремонт ще однієї водонапірної башти в Попасній, яку також будуть відновлювати із залученням міжнародних організацій. У той же час проведення відновлювальних робіт передбачає, насамперед, припинення вогню, а також розмінування та видалення боєприпасів, що не вибухнули, у відповідному районі. Досвід Попаснянського району доводить, що вирішення проблем водопостачання у період проведення АТО цілком можливе, якщо працювати злагоджено і в інтересах громади.

Заступник голови Луганської облдержадміністрації, який брав участь у цьому заході, зазначив: «Обласна влада висловлює слова щирої вдячності Міжнародному Комітету Червоного Хреста за значний вклад у відновлення таких життєво необхідних для наших громадян об’єктів. Ми завжди відкриті для співробітництва та маємо за честь працювати разом з такими поважними міжнародним організаціями заради миру, заради відбудови гідного життя жителів Луганщини», – наголосив Сергій Хлякін.

Последние комментарии